sony playstation 5 2020

PlayStation 5 testiran – konzola ima bolje hlađenje, ali i (pre)mali hard disk

Brojni japanski gaming analitičari i stručnjaci dobili su ekskluzivnu priliku isprobati novu igraću konzolu Sony PlayStation 5, a Sony je novinarima, osim same konzole, omogućio i da probaju igrati neke od igrara koje će izaći kao PS5 ekskluzive, što je “iznjedrilo” mnoštvo gameplayeova, kao i neke tehničke detalje koje do sada nismo znali.

Ono što je navedeno kao vrlo pozitivno i razveselilo je mnoge je vrlo tih rashladni sustav, koji se ne čuje čak i ni tijekom pokretanja i igranja zahtjevnijih igara. Podsjećamo, PlayStation 5 namjerno takvog izgleda i veličine, upravo zbog boljeg hlađenja.

Sa druge strane, otkriveno je da 825 GB prostora na SSD-u neće biti dostupno igračima, nego “samo” 664 GB, a ostatak će biti rezerviran za PS sustav. Iako za ovu informaciju još uvijek nema službene potvrde (informacija se pojavila na forumu ResetEra), ali ukoliko se uzme u obzir to da igre zauzimaju sve više prostora, 665 GB nije neka posebna veličina i brzo bi mogla biti popunjena.

Pogotovo ukoliko se već sada zna da će samo igra Spider-Man: Miles Morales zauzeti 105 GB prostora, a Demon’s Souls Remake oko 60, naznaka je da će igrači često morati reinstaliravati igre da bi mogli instalirati druge.

Dodajmo, igraća konzola PS5 će na tržište doći u studenome 2020. godine i koštat će 500 dolara za Standard Edition (ima optiči blu-ray disk preko kojeg ćete učitavati i igrati igre) i 400 za Digital Edition (neće imati disk, nego će igrice preuzimati preko PlayStation Storea), a ako je za vjerovati ovim informacijama, korisnici će, ukoliko žele više prostora, u njega morati uložiti još ponešto novaca.

Ključne riječi (tagovi): - - - - -