plavi ceker 2019

Plavi ceker – oznaka visoke kvalitete za tradicijske poljoprivredne i prehrambene proizvode

Pod motom “Od hrvatskog polja do zagrebačkog stola” u “Hrvatskoj kući – Materina priča” predstavljen je projekt Grada Zagreba “Plavi ceker”. Riječ je o oznaci visoke kvalitete kojom se označuju tradicijski poljoprivredni i prehrambeni proizvodi s područja Zagrebačke županije i Hrvatske. Na predstavljanju projekta Plavi ceker, na kojem se okupio velik broj znatiželjnika i medija, govorio je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, a pridružili su mu se i pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk te predsjednica Hrvatske kuće – Materina priča Mina Petra Petričec.

Pročelnik Emil Tuk objasnio je da je dosad malim proizvođačima bio problem organizirati zajednički nastup na tržištu, a uz svakodnevne poslove proizvodnje, nisu imali ni vremena ni novca za marketing i promociju. S druge strane, zagrebački potrošači su zbunjeni velikim izborom, različitim oznakama i brendovima te nepovjerljivi.

Te probleme, naglasio je Tuk, rješava Plavi ceker, jer ova oznaka garantira da je proizvod kontrolirane kvalitete i podrijetla.

Organizatori predstavljanja Plavog cekera, zajedno s uzvanicima na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandiće složni su u inicijativi da upravo Plavim cekerom Grad Zagreb pomogne malim i srednjim proizvođačima iz cijele Hrvatske u plasmanu njihovih visokokvalitetnih proizvoda na zagrebačke stolove.

Trenutno je u Plavom cekeru 11 kategorija proizvoda (suhomesnati proizvodi, ulje, med, vino, sir i dr.), a očekuje se brzo povećanje broja kategorija. Oznaka Plavi ceker dodjeljuje se na temelju javnog poziva koji objavljuje Grad Zagreb, a trenutni je poziv je otvoren do 31. prosinca 2019.

Predstavljanje Plavog cekera dio je programa SVI zaJEDNO ZAGREBAČKO NAJ koji se tijekom prosinca odvija na lokaciji Hrvatske kuće – Materina priča u Preradovićevoj ulici 31.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -