PIK Vrbovec / Advent u Zagrebu 2018

PIKnite ukusne mesne delicije i odlične fotke na zagrebačkom adventu

PIK Vrbovec i ove je godine važan dio adventske gastro ponude. Podsjetimo, samo prošle godine za vrijeme adventa prodano je više od 700.000 PIK-ovih kobasica, a titulu najomiljenije, po izboru posjetitelja, odnijela je PIK Domaća dimljena kobasica, koju slijede Kranjska i Debrecinka. Nikad veća gastronomska ponuda – od Roast beef i Meat balls sendviča, do Zagrebačke jegerice i Kraljice Adventa. A za sve one koji vole isprobati nove okuse, odlazak na Gornji grad posebno će začiniti kućica pod imenom Mala, gdje se mogu kušati Roast beef i Meat balls sendviči te Češnjovka u pecivu.

Roast beef je napravljen od najfinijeg komada junećeg mesa koje se peče dok temperatura u unutrašnjosti ne dosegne 58°C, a poslužuje se u hrskavom pecivu s pikantnim umakom od papra te zapečenom crvenom paprikom i svježom rikolom.

Meat Balls sendvič, kako mu samo ime kaže, napravljen je od mesnih okruglica s posebno odabranom kombinacijom začina, a poslužuje se u ukusnom pecivu s umakom od rajčice, rikolom i parmezanom.

Posebna ponuda PIK-ovih kobasica

Za ljubitelje kobasica, ove godine preporučamo posjet Šmek Hausu koji se nalazi u Kuhinji bake mraz na početku Gajeve ulice. Uz bogatu ponudu klasičnih PIK kobasica, izdvajamo dva specijaliteta – Kraljicu Adventa i Zagrebačku jegericu.

Kraljica Adventa – pikantna PIK Slavonska kobasica – poslužena je u pecivu s dinstanim kiselim kupusom i špekom. Slavonska kobasica duga je 24 centimetra pa će idealno odgovarati za sve one koji advent posjete gladni.

Zagrebačka jegerica – PIK jeger kobasica narezana na kolutiće i grillana, poslužuje se u pecivu sa svježim naribanim kupusom i mrkvom – odličan odabir za sve ljubitelje tradicionalnih okusa.

Fotografije sa Adventa za pamćenje

Nakon fine klope, vrijeme je i za par dobrih fotki za uspomenu s adventa. Idealno mjesto za ovjekovječiti priču ovogodišnjeg adventa svakako je Strossmayerovo šetalište na Gornjem gradu, gdje se može PIKnuti fotka na neodoljivoj božićnoj ljuljački za dvoje, a one najmlađe sigurno će razveseliti saonice Djeda Mraza na Cvjetnom trgu.

Svakako treba posjetiti i Tkalčićevu ulicu, gdje nas očekuje stari Kobasičar – prikaz stare mesnice iz 1926. godine u kojoj su, uz pomagala koja su se u prošlosti koristila, izloženi i proizvodi poput kulena, sušene kobasice ili svima omiljenog špeka.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - -