viaplay select :: pickbox now :: 2022.

Pickbox predstavlja nove skandinavske noir serije streaming servisa Viaplay Select

Pickbox ima odlične vijesti koje će nas ugrijati tijekom ove zagrebačke zime – dolaze nam nove skandinavske noir serije s popularnog streaming-servisa Viaplay! Tako od četvrtka, 1. prosinca 2022. godine gledajte hrpu novih serija – kriminalističkih, dramskih i romantičnih. Također, stižu i brojni zanimljivi povijesni dokumentarci.


Izdvojit ćemo samo neke od serija koje dolaze iz ponude Viaplay Selecta, poput danske krimiserije Nadam se da si sretno stigla kući (Were Where You?), norveške krimiserije Fenris te švedske dramske serije Harmonica. Hrpu novih skandinavskih serija, ali i mnogo više toga, gledajte od četvrtka, 1. prosinca, na Pickbox NOW i to u kategoriji Viaplay Select!

Danska krimiserija “Nadam se da si sretno stigla kući” (Were Where You?)

Danska krimiserija Nadam se da si sretno stigla kući (Were Where You?, 2022.) sasvim je svježa i intrigantna nova serija. U fokusu priče je 16-godišnja Louise (Filippa Navarana) čiji se život preokrene naglavačke kada njezinu najbolju prijateljicu Monicu (Maja Ida Thiele) u njihovoj srednjoj školi siluje nepoznati napadač. Louise je odlučna pronaći silovatelja. No, stvar se zakomplicira kada se ispostavi da je riječ o Thaisu (Vilmer Trier Brøgger) u kojeg je potajno zaljubljena. Serija je dirljiv i napet portret vremena u kojem se spajaju prijateljstva, seks, društveno nasljeđe i snovi o budućnosti.

Ova napeta danska serija na vrlo zanimljiv način prikazuje kako zločin utječe na grupu prijatelja i njihovu školu. Vidjet ćemo kako se glasine šire brzinom munje te nas podsjeća na činjenicu da ne odlučuješ uvijek kada ćeš odrasti. Dodatne informacije o ovoj danskoj seriji doznajte na stranicama IMDB-a.

Norveška krimiserija “Fenris”

Intenzivna i sugestivna dramska krimiserija Fenris (2022.) vrti se oko nestanka dječaka iz malog norveškoga grada koji se nalazi na granici sa Švedskom i poznat je po tome što u njemu obitavaju vukovi. Kada dječak nestane, glasine da su za to odgovorni vukovi odmah kreću. Biologinja Emma Salomonsen (Ida Elise Broch) koja je ondje u posjetu otkriva dječakovu krvavu jaknu u kući svog oca Mariusa (Magnus Krepper, Kraljica srca), kontroverznog istraživača vukova. A kada i Marius nestane, Emma je prisiljena osloniti se na vlastite instinkte i razumijevanje vukova kako bi otkrila mračnu istinu.

O ulozi Emme norveška glumica Ida Elise Broch rekla je: “Bila sam totalno zaokupljena kad sam prvi put pročitala scenarij. Bilo je toliko uzbudljivo da jednostavno nisam mogla odustati od njega. Emma je enigma, ona je nepristupačna i iznimno složena.” Sve o ovoj seriji doznajte na IMDB-u.

Švedska dramska serija “Harmonica”

Švedska dramska serija Harmonica (2022.) vrti se oko bračnog para Harryja (Jonas Karlsson) i Monice (Josephine Bornebusch). Naime, prije šesnaest godina Harry i Monica živjeli su blistavim životom svirajući u velikim arenama sa svojim bendom Harmonica.

Sada je njihov brak u krizi, a kada im se ponudi nostalgična turneja, Monica iznenada Harryju postavlja ultimatum – turneja ili rastava! Zanimljiva, autentična i svježa, nova švedska serija Harmonica svakako je naša preporuka! Više o seriji doznajte na stranicama IMDB-a.

Što je uopće to Pickbox, a to ViaPlay select?

Pickbox je hrvatska tvrtka čije su usluge streaming servis Pickbox NOW i televizijski kanal Pickbox TV. Premijere, hit-serije i dokumentarne emisije holivudske i europske produkcije, s naglaskom na britanske detektivske i misteriozne skandinavske serije, prevedene su na hrvatski, srpski, slovenski, makedonski i bugarski jezik. Pickbox NOW je streaming servis sa serijama i filmovima na zahtjev, a pokrenut je 2014. godine i jedan je od prvih streaming servisa dostupan u Jugoistočnoj Europi. Dostupan je u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Sjevernoj Makedoniji, a od 2021. i Bugarskoj. Pickbox NOW je moguće gledati na Smart TV-u, računalu, pametnom telefonu, tabletu ili koristeći uređaj Chromecast, kao i na raznim operaterima. Više o PickBoxu doznajte na mrežnim stranicama na adresi pickbox.hr.

Viaplay je streaming servis u vlasništvu Viaplay grupe sa sjedištem u švedskom gradu Stockholmu. Izvorno u vlasništvu Modern Times Groupa, lansiran je u svibnju 2007. kao Viasat On Demand. 2011. godine ime je promijenjeno u Viaplay, a već 2016. izdao svoj prvi originalni fikcijski naslov Swedish Dicks. Servis je od 2021. dostupan u Švedskoj, Norveškoj, Finskoj, Danskoj, Estoniji, Latviji, Litvi, Islandu i Poljskoj. Kapitalizirajući popularnost nordijskih noir naslova, usluga je objavila planove za širenje na Ujedinjeno Kraljevstvo i Nizozemsku u studenom 2022. te Kanadu, Njemačku, Švicarsku, Austriju i Sjedinjene Države do 2023. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama na adresi viaplay.com.

VIDEO TRAILER: Pickbox NOW | Viaplay Select

Tagged