PharmaS / Jerko Jakšić, Anita Galić, Dina Štern i Matija Poljak / srpanj 2016.

PharmaS prvi u Hrvatskoj postao partner farmaceutske izvrsnosti Hrvatskog farmaceutskog društva

Cilj projekta je ukazati na važnost poštivanja institucionalno definiranih propisa i normi, društveno odgovornog i etičkog poslovanja, osiguranja kvalitetnih i sigurnih farmaceutskih proizvoda, odgovorne primjene farmaceutskih proizvoda u skladu sa stručnim smjernicama, te na važnost farmaceutske skrbi i u službi je poboljšanja kvalitete života i očuvanja zdravlja stanovništva.

Projekt je krajem 2015. godine pokrenut na inicijativu Hrvatskog farmaceutskog društva (HFD) kao temeljne farmaceutske udruge, a njime se žele podržati sve tvrtke koje se bave farmaceutskom djelatnošću i koje slijede stroge kriterije i visoke standarde farmaceutske izvrsnosti na svim razinama.

“Priznanje od farmaceutske struke najviši je čin potvrde kvalitete ljudi i procesa jedne tvrtke. Ponosni smo što smo prva farmaceutska tvrtka u Hrvatskoj koja je dobila takvo priznanje”, rekao je predsjednik Uprave PharmaSa Jerko Jakšić te dodao kako su hrvatski farmaceutski proizvodi poznati u Europi i šire po svojoj kvaliteti, dok od 2013. godine PharmaS kao ključ poslovanja ističe upravo izvoznu strategiju vlastitih proizvoda.

“Obzirom na to da je farmaceutska industrija jedna od najvažnijih strateških grana za razvoj hrvatskog gospodarstva, uvjereni smo kako će stalno poštivanje kriterija farmaceutske izvrsnosti i ovaj projekt, PHARMA HFD – Partner farmaceutske izvrsnosti, biti dodana vrijednost za PharmaS i sve buduće partnere u njihovom budućem poslovanju, kao zalog za zdravije i bolje sutra svih građana Lijepe naše”, smatra Anita Galić, voditeljica Projekta i stručna suradnica u HFD-u.

Odluka o stjecanju statusa partnera farmaceutske izvrsnosti HFD-a omogućava PharmaSu ponosno korištenje logotipa Pharma HFD – PARTNER FARMACEUTSKE IZVRSNOSTI na svim svojim proizvodima. Status partnera farmaceutske izvrsnosti HFD-a zahtijeva prethodno udovoljavanje strogim kriterijima koje su odredili hrvatski znanstvenici i stručnjaci iz različitih područja farmacije.

Temeljem toga moguće je izdvojiti najperspektivnije tvrtke koje se bave proizvodnjom farmaceutskih i drugih proizvoda ukazujući na njihov doprinos gospodarskom razvoju Hrvatske, unaprjeđenju farmaceutske struke i zaštiti zdravlja ljudi.

“Ovo je potvrda visoke kvalitete i visokih standarda naših proizvoda od strane Hrvatskog farmaceutskog društva, središnje institucije farmaceutske struke, na što smo iznimno ponosni. U PharmaS-u se vodimo jednako visokim standardima i kriterijima u proizvodnji lijekova i bezreceptnih proizvoda te zbog toga korisnici mogu imati povjerenje u sve naše proizvode. CHC segment (Consumer Healthcare) posluje na najvišoj mogućoj profesionalnoj i etičkoj razini te je stjecanje statusa partnera farmaceutske izvrsnosti HFD-a dodatna potvrda kvalitete naših proizvoda od strane struke”, rekla je Dina Štern, Brand manager Consumer Health Care-a (CHC) u PharmaSu.

Dodala je kako se PharmaS danas može pohvaliti velikim brojem poznatih brendova u svom portfelju – od PROBalansa, Dormirina, Femipause pa sve do Laksamola i brojnih drugih: “Iako je PROBalans kao naš prvi brend lansiran prije nepune dvije i pol godine, do danas je već ostvario prodaju preko 270.000 pakiranja, što također govori o kvaliteti i pouzdanosti naših proizvoda, ali i o lojalnosti kupaca koji su prepoznali kvalitetu.”

“Izuzetno smo ponosni što je stručno povjerenstvo istaknulo pohvalu PharmaSu za čak nekoliko područja. Naša tvrtka tako se može pohvaliti kako uz GMP (Good Manufacturing Practice) i GDP (Good Distribution Practice) usklađenost u proizvodnji dodataka prehrani, ima izdvojenu jedinicu za istraživanje i razvoj od sastojka do željene formulacije, pri čemu surađuje i s Farmaceutsko – biokemijskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu. Komisija je posebno istaknula i činjenicu da PharmaS ima 16 zaposlenika farmaceutske struke od ukupno 80, što je 20% ukupnog broja zaposlenih. Također, PharmaS je prvi na području RH aktivno implementirao i sustav nutrivigilancije, ali i razvio učinkoviti know-how“, rekao je Matija Poljak, voditelj razvoja CHC poslovanja u PharmaSu te naglasio kako PharmaS kroz kompletan razvoj proizvoda uvijek stavlja naglasak na krajnjeg korisnika, odnosno pacijenta, a uvođenjem novih tehnologija i inovativnih sastojaka u potpunosti prilagođava proizvode potrebama korisnika.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -