PharmaS / Jerko Jakšić, Anita Galić, Dina Štern i Matija Poljak / srpanj 2016.

PharmaS partner “farmaceutske izvrsnosti” Hrvatskog farmaceutskog društva

PharmaS, hrvatska farmaceutska tvrtka, pristupila je projektu kojem je cilj ukazati na važnost poštivanja institucionalno definiranih propisa i normi. Uz to, podiže se važnost društveno-odgovornog i etičkog poslovanja i osiguranja kvalitetnih i sigurnih farmaceutskih proizvoda.

Posebna pozornost će se obratiti na odgovorne primjene farmaceutskih proizvoda u skladu sa stručnim smjernicama. I za kraj, ukazat će se važnost farmaceutske skrbi. Cijeli projekt pokrenut je u službi poboljšanja kvalitete života i očuvanja zdravlja stanovništva.


Projekt stjecanja statusa partnera farmaceutske izvrsnosti Hrvatskog farmaceutskog društva krajem 2015. godine pokrenut na inicijativu samog Društva kao temeljne farmaceutske udruge. Njime se žele podržati sve tvrtke koje se bave farmaceutskom djelatnošću. One moraju slijediti “stroge kriterije i visoke standarde farmaceutske izvrsnosti na svim razinama”. Status partnera farmaceutske izvrsnosti HFD-a zahtijeva prethodno udovoljavanje strogim kriterijima. Njih su odredili hrvatski znanstvenici i stručnjaci iz različitih područja farmacije.

PharmaS kao partner može koristiti logotip “Pharma HFD – PARTNER FARMACEUTSKE IZVRSNOSTI” na svojim proizvodima

“Priznanje od farmaceutske struke najviši je čin potvrde kvalitete ljudi i procesa jedne tvrtke. Ponosni smo što smo prva farmaceutska tvrtka u Hrvatskoj koja je dobila takvo priznanje. Ali to nije ni čudo, jer su hrvatski farmaceutski proizvodi poznati u Europi i šire po svojoj kvaliteti. Tako i PharmaS od 2013. godine kao ključ poslovanja ističe upravo izvoznu strategiju vlastitih proizvoda”, rekao je Jerko Jakšić, predsjednik Uprave PharmaS-a.

Farmaceutska industrija jedna je od najvažnijih strateških grana za razvoj hrvatskog gospodarstva. Uvjereni smo kako će stalno poštivanje kriterija farmaceutske izvrsnosti i ovaj projekt, PHARMA HFD – Partner farmaceutske izvrsnosti, biti dodana vrijednost za PharmaS i sve buduće partnere u njihovom budućem poslovanju. To će biti zalog za zdravije i bolje sutra svih građana Lijepe naše”, smatra Anita Galić, voditeljica Projekta i stručna suradnica u HFD-u.

Sada je lako izdvojiti najperspektivnije tvrtke koje se bave proizvodnjom farmaceutskih i drugih proizvoda

“Ovo je potvrda visoke kvalitete i visokih standarda naših proizvoda od strane Hrvatskog farmaceutskog društva. U PharmaS-u se vodimo jednako visokim standardima i kriterijima u proizvodnji lijekova i bezreceptnih proizvoda. Zbog toga korisnici mogu imati povjerenje u sve naše proizvode. CHC segment (Consumer Healthcare) posluje na najvišoj mogućoj profesionalnoj i etičkoj razini. Stjecanje statusa partnera farmaceutske izvrsnosti HFD-a dodatna potvrda kvalitete naših proizvoda od strane struke”, rekla je Dina Štern, Brand manager Consumer Health Care-a (CHC) u PharmaSu.

“Iako je PROBalans kao naš prvi brend nedavno lansiran, do danas je već ostvario prodaju preko 270.000 pakiranja. To također govori o kvaliteti i pouzdanosti naših proizvoda, ali i o lojalnosti kupaca koji su prepoznali kvalitetu”, rekla je Dina Štern i dodala da se “PharmaS danas može pohvaliti velikim brojem poznatih brendova u svom portfelju. Od PROBalansa, Dormirina, Femipause pa sve do Laksamola i brojnih drugih.” Više o tvrtci doznajte na mrežnim stranicama na adresi pharmas-group.com.

Tagged