petrol hrvatska | prodajno mjesto / dežurna benzinska pumpa "helena zapad" | 23.08.2023.

Petrol otvorio tri nova prodajna mjesta – Helena Istok i Zapad i Desinec Sjever

Grupa Petrol, drugi najveći opskrbljivač naftnih derivata u Hrvatskoj, ali i jedna od vodećih energetskih tvrtki, otvorila je tri potpuno renovirana, suvremeno opremljena te “inovativna prodajna mjesta budućnosti”. A radi se o lokacijama “Helena Istok”, “Helena Zapad” te “Desinec sjever”. Renovacijom i modernizacijom prodajnih mjesta, Grupa Petrol ispunjava obećanje kako će “kontinuirano ulagati te investirati u hrvatsko tržište u skladu sa strateškom inicijativom-prodajno mjesto budućnosti”.


To dokazuju i novoobnovljena prodajna mjesta raznolike ponude, koja čine dio ukupno deset prodajnih mjesta kompletno obnovljenih tijekom 2023. godine. Ukratko, te nove pumpe imaju modernu arhitekturu, a obogaćena su mogućnostima postavljanja alternativnih izvora energije. Spojivši “najbolje od oba svijeta”, točnije tvrtke Petrol i Crodux, cilj je Grupe Petrol biti “prvi izbor za kupnju u pokretu”. Također, ambicija ove energentske grupacije “pružiti izuzetno korisniko iskustvo koje postavlja novi standard kvalitete”. A strateški ciljevi Grupe Petrol usmjereni su na pružanje jedinstvenog korisnikog iskustva kupnje.

“Predanost pružanju vrhunske usluge te najbolje i trajne podrške kupcima prožima svaki aspekt našeg poslovanja. Pumpa Helena Zapad jedna je od tri potpuno obnovljena prodajna mjesta koja objedinjava koncept pružanja najboljeg iskustva kupnje i uslugu na najvišoj razini. Otvorenjem prodajnih mjesta stavljamo naglasak na sustav održivih, moderniziranih i digitaliziranih usluga. No, gradimo i budućnost u kojoj želimo biti vodeći dobavlja naftnih derivata i održivih energetskih rješenja, ali i vodeći servis na putovanjima naših kupaca. Naša posvećenost ostvarenju strateških ciljeva odražava se u kontinuiranim investicijama u smjeru proizvodnje zelene energije distribucije energenata i energetskih rješenja te procesa digitalizacije”, rekla je Nada Drobne Popović, predsjednica Uprave Grupe Petrol.

Tvrtka sada ima 202 postaje i više od 2000 zaposlenih

Pomno birani proizvodi i usluge Petrola usmjereni su prema unaprjeđenju gastronomske ponude i ugodnih prostorija za konzumaciju u restoranima Fresh, budući da je jedan od strateških ciljeva Grupe Petrol zadržavanje vodećeg mjesta prilikom izbora za kupovinu u pokretu. Kao dodatak, Kava na putu poziva putnike na opuštanje uz vrhunsku, svježe pripremljenu kavu zadovoljavajući raznolike ukuse i donoseći kupcima trenutke opuštanja prilikom putovanja. A kroz aplikaciju Na putu korisnici mogu bržim putem platiti gorivo te na najjednostavniji mogući način uživati u omiljenoj kavi.

“Nova prodajna mjesta predstavljaju sintezu naših korporativnih vrijednosti i inovacija. Tri prodajna mjesta tijekom 2023. godine obnovljena su u okolici ZagrebaHelena Istok i Zapad te Desinec Sjever. Tri su na podruju Istre, a to su Labin, Pula Mutilska i Umag. Dodat ću da su četiri prodajna mjesta iz Croduxove mreže u DalmacijiSplit Dujmovača, Dugopolje Jug i Sjever i Zadar Jadranska – ili u postupku renovacije ili je modernizacija već završena. U procesu izgradnje je i greenfield investicija Dragalić Sjever na autocesti A3 Zagreb-Beograd. Spajamo najbolje od obje marke te osiguravamo kvalitetu, stabilnost i povjerenje za sve naše korisnike. I to sve radimo na 202 prodajna mjesta raspoređena po svim županijama i s više od 2000 zaposlenih”, rekla je Simona Kostrevc, predsjednica Uprave Društva Petrol u Hrvatskoj.

Petrol je predstavio tri novoizgrađena objekta – Helena Istok i Zapad te Desinec Sjever

Prodajna mjesta Desinec Sjever, Helena Istok te Helena Zapad potpuno su novoizgrađena prodajna mjesta. Spomenimo da su oni dodatno obogaćeni McDonald’som, renomiranim brendom brze hrane. A uz postojeći Fresh asortiman, pružaju cjelovitu gastronomsku ponudu za kupce najrazliitijih ukusa. Također, na novim prodajnim mjestima dostupna su i kvalitetna goriva iz linije Q Max. Tu su LPG i AdBlue, koji koristi inteligentne molekule i Dual Action Technology.

Također, osigurane su i e-punionice kako bi bile ispunjene sve potrebe i zahtjevi vozača električnih vozila. Spomenimo i da u skladu sa svojom strateškom vizijom stvaranja zelene budućnosti, Grupa Petrol aktivno djeluje u Hrvatskoj kako bi pripremila dokumentaciju i dobila dozvole za instalaciju solarnih elektrana na krovovima svojih prodajnih mjesta. Ovaj važan korak čini integriranu inicijativu Petrol Green kojom Grupa provodi vlastitu energetsku tranziciju prema održivosti. Ali tako i osigurava pristup zelenoj energiji iz obnovljivih izvora za mnogobrojne kupce. Otvorenje novog prodajnog mjesta Helena Zapad na više od 600 metara kvadratnih, ujedno je i prilika za poticanje društvene odgovornosti i zahvalu zajednici u kojoj novootvoreno prodajno mjesto posluje.

Spomenimo i da je ovom prilikom donirana financijska potpora Vatrogasnoj zajednici grada Svetog Ivana Zeline. A nova benzinska postaja Petrol Helena Zapad predstavlja ne samo fizički prostor, već i “simbol posvećenosti Grupe u stvaranju bolje i održivije budućnosti”. Ulaganje u zaposlenike, redizajn i moderno opremanje prodajnih mjesta jedan je od strateških ciljeva tvrtke do 2025. godine. A do tada je predviđeno operiranje sa 627 suvremenih prodajnih mjesta u maloprodajnoj mreži. I sva ona će biti namijenjena “pružanju jedinstvenog iskustva kupnje i sveobuhvatnoj opskrbi kupaca na putu”. Više informacija o Grupi Petrol doznajte na mrežnim stranicama na adresi petrol.hr.

VIDEO: Energija smo mi… Zajedno… | Petrol

Tagged