falkensteiner hotel park punat - krk - croatia - 2020

Pet razloga zašto baš sada treba posjetiti Krk i Falkensteiner hotel Park Punat

Rujan je, reći će mnogi, najljepši dio ljeta, a još kad se poklopi sa zanimljivim događanjima, kasni odmor ustvari je – pun pogodak. I cijene smještaja su prihvatljivije pa su i dostupniji vrhunski hoteli koje morate posjetiti. “Welcome home!” ili “Dobro došli doma” slogan je koji u punom smislu te riječi dočarava ugođaj koji goste čeka u Falkensteiner hotelu Park Punat, smještenom u idiličnom mjestu Punat na Krku. Kristalno čisto more, zeleni parkovi koji ga okružuju, interijer zbog kojeg ćete se u svakom trenutku osjećati kao da ste na morskoj pučini, gastronomija koja vjerno prati mediteranski šarm, all inclusive ponuda…, u Falkensteiner hotelu Park Punat još je ljepše nego doma!

Gastronomske skitnje

Putovanja uvijek vežemo i za ugađanje nepcima, a kad je Krk u pitanju, izazova je puno. Prvi proizvod u Hrvatskoj zaštićen na razini Europske unije, upravo je bio – krčki pršut. Brojni maslinici pozivaju vas na uživanje u maslinovom ulju, ali i u ribi i krčkom siru, koji se s njim savršeno sljubljuju. Tu je i nadaleko poznata vino žlahtina, posebice ona vrbnička, čija će vas svježina i aroma oduševiti, baš kao i pjenušac iz mora koji dozrijeva na dubini od 30-ak metara, pola milje od vrbničke obale. Nigdje drugdje neće okusiti ništa slično. A kad ste već u Vrbniku, tu se valja prošetati i najužom ulicom na svijetu. Ulica Klančić na svojem je najužem dijelu široka tek 40 centimetara.

Za ljubitelje pop arta

Pod etiketom Rijeka 2020. – Europska prijestolnica kulture do 30. rujna 2020. godine u Kulturnom centru Infeld u Dobrinju traje jedinstvena izložba Stars & Guitars koja spaja djela Andyja Warhola i druge pop art umjetnike s rijetkim gitarama iz Zbirke Infeld. Čak 120 slika, grafika i printova te 30 impresivnih gitara bit će pravi kulturni začin ljetu.

Ne propustite…

Putevima glagoljaša, a glagoljica je zaštitni znak Baške, stići ćete do sela Juranovo i crkve Sv. Lucije, gdje se čuva odljev Bašćanske ploče, najstarijeg glagoljaškog spomenika, koji je baš ovdje pronađen 1100. godine. Gotovo 100 riječi, napisanih u 13 redova, prvi je dokument u kojem se spominje naziv Hrvat, a kojim je kralj Dmitar Zvonimir darovao zemljište benediktincima. Male kopije ploče obvezno ponesite kao suvenir!

Jeste li znali?

Na ovom čarobnom otoku sve je u znaku broja sedam. Sedam se puta uspješno obranio od gusara, sedmi po redu knez Frankopan bio je posljednji krčki knez, a danas otok Krk mami svoje posjetitelje sa sedam glavnih središta, koje je najbolje istražiti upravo u ovom dijelu godine.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - - - -