certifikat poslodavac partner - top 5 poslodavci partneri za 2020 - selectio

Pet najboljih tvrtki poslodavaca partnera za 2020. po izboru Selectia

Selectio je objavio listu TOP 5 Poslodavaca Partnera za 2020. godinu. Riječ je o listi organizacija koje su u protekloj 2020. godini postigle najviše ocjene prilikom certifikacije njihovih HR procesa u sklopu projekta Certifikat Poslodavac Partner. Na prvom mjestu liste nalazi se INA, drugo mjesto dijele Atlantic Grupa, Erste banka i Zagrebačka pivovara, a listu zaključuje JGL.

Konzultantska kuća SELECTIO 2005. godine je pokrenula projekt certifikat “Poslodavac Partner” s misijom promoviranja izvrsnosti u upravljanju ljudskim resursima.

Sam projekt uključuje analizu i ocjenjivanje HR sustava organizacija prema najboljim svjetskim praksama u pet opsežnih područja te je dosad u projektu sudjelovalo preko 120 organizacija, dok status Poslodavca Partnera nose samo one organizacije koje u svakom području ostvare minimalno 70%, a ukupno 75% bodova.

Od 2008. godine, Selectio objavljuje i godišnju listu TOP 5 Poslodavaca Partnera, odnosno, listu onih pet organizacija koje su u protekloj godini od svih certificiranih organizacija ostvarile najviše rezultate i tako pokazale iznimnu razvijenost svojih HR sustava. Iz tvrtke Selectio naglašavaju kako je 2020. godina bila je izazovna za sve, a kako je upravo u ovakvim neizvjesnim i izazovnim vremenima kvalitetno upravljanje zaposlenicima i briga za njih od presudne važnosti za uspješno poslovanje tvrtki, što su nagrađene tvrtke i prepoznale.

Listu TOP 5 Poslodavaca Partnera u 2020. godini

  • INA
  • Atlantic Grupa
  • Erste banka
  • Zagrebačka pivovara
  • JGL

Što predstavnici nagrađenih tvrtki misle povodom stjecanja priznanja

“Najveća snaga naše kompanije su upravo radnici, stoga INA kontinuirano ulaže u područje upravljanja ljudskim resursima. Fokusirani smo na njihovu dobrobit, s naglaskom na usklađenje privatnog i poslovnog života, kao i na njihovu motivaciju za koju smatramo da je ključ uspjeha. Zadovoljstvo nam je što smo prepoznati kao vodeći poslodavac te nam je čast biti u TOP 5 Poslodavaca Partnera”, rekla je Vladimira Senčar Perkov, direktorica Ljudskih resursa u INA-i.

“Svake godine bez zadrške dajemo na reviziju procedure, programe i inicijative koje provodimo kao tim za Ljude i kulturu sa željom da dobijemo temeljit i nezavisan uvid u njihovu kvalitetu. Vjerujemo kako je upravo otvorenost za različite perspektive i mišljenja ključan sastojak uspjeha u postizanju izvrsnosti te čestitamo svim kompanijama koje jednako uspješno podižu ljestvicu u kvaliteti brige za ljude, vrijednosti i kulturu”, rekla je Mojca Domiter, izvršna direktorica za Ljude i kulturu u Atlantic Grupi.

“Brzina i snaga prilagodbe novim okolnostima koju su naši zaposlenici pokazali tijekom 2020. godine nešto je što nas čini uistinu ponosnima, a naš posao je olakšavati im tu prilagodbu. Pred nama je jedno novo razdoblje i vjerujemo da možemo biti njegovi kreatori. Baš iz tog razloga smo pokrenuli platformu #radimpametno koja se bavi novim načinima rada u svim bitnim segmentima”, rekla je Maja Crnjak, direktorica Sektora ljudskih potencijala Erste banke.

“Dobra i brza reakcija u krizi rezultat je kontinuiranog strateškog pristupa HR praksama koje nas već godinama drže u samom vrhu najboljih poslodavaca. Drago nam je da struka i dalje prepoznaje našu strategiju koja je temeljena primarno na zadovoljstvu i dobrobiti zaposlenika. Tako smo i u ovoj vrlo izazovnoj godini, uz niz well-being aktivacija, uspjeli zadržati prava radnika, osigurati njihovu maksimalnu zaštitu zdravlja i sigurne uvjete za rad. Hvala svim kolegama koji su opet pokazali da su najbolji kad je najteže i da je naizgled nemoguće – u zakon timu uvijek moguće”, rekla je Jadranka Sakoman, direktorica ljudskih resursa Zagrebačke pivovare.

“Priznanje je potvrda JGL-ovim praksama i nastojanjima da se naši ljudi u organizaciji osjećaju dobro i sigurno, a da su pritom dio inspirativne, internacionalne priče koju pokreće znanstveno i tehnološki napredno okruženje. JGL pruža priliku onima koji su strastveni, inovativni i stručni, a u isto vrijeme omogućujemo zdravu ravnotežu između privatnog i poslovnog života”, rekao je Mislav Vučić, glavni izvršni direktor JGL-a.

Tagged