festival soli ston - pelješac - 2021.

Pelješac poziva na najbogatiji Festival soli do sada – najbolja zabava za kraj ljeta

Za savršen kraj ljeta dođite na poluotok Pelješac na peti Festival soli! Manifestacija počinje u petak, 20. kolovoza 2021. godine u Stonu, a ove se godine širi na čitav poluotok. Tako će sve do 20. rujna od Stona, preko Janjine do Orebića i Trpnja posjetitelji uživati u degustacijama lokalnih specijaliteta i vina.

Uz gastronomiju, moći se posjetiti razne izložbe, koncerte, radionice i prezentacije u kojima je stonska sol iz najstarije solane na svijetu glavna zvijezda. Uz Solanu Ston u program se uključilo dvadesetak restorana, konoba, vinarija, OPG-ova…


Sve najbolje što jug Dalmacije ima biti servirano na ovoj atraktivnoj manifestaciji uz promotivne cijene. Vrhunska pelješka vina 20% povoljnija, festivalski meniji po cijenama od 120 i 180 kuna, posjet uzgajalištima kamenica uz degustaciju na brodovima… Sve vas to očekuje u novoj, bogatijoj verziji Festivala.

Cijeli Pelješac se uključio u organizaciju Festivala soli

U program Festivala soli uključilo se četrdesetak restorana, konoba, vinarija, OPG-ova, školjkaša i brodara s čitavog poluotoka. Osim eno-gastro doživljaja, u pripremi je i zabavni program, a gosti Pelješca mogu sudjelovati u posebnom doživljaju – berbi soli.

Baš kao što je u 14. stoljeću solana u Stonu bila strateški gospodarski punkt Dubrovačke Republike, tako je i danas čuvar tradicije ovog kraja. Ali i adut koji uz pelješka vina, bogatu baštinu i vrhunske specijalitete na kraju sezone obogaćuje ukupnu turističku ponudu Pelješca i cijele regije.

Još niste bili na Pelješcu? Sad je prilika jer je Festival soli najbolja pozivnica za posjet ovom magičnom poluotoku

“Nakon iznimno uspješnog Festivala peljeških podruma, na kojem u svibnju i lipnju pedesetak vinarija, vinoteka, hotela, restorana i konoba predstavilo svoju ponudu, vrhunska vina i specijalitete, sve je spremno za još jednu atraktivnu manifestaciju. S obzirom na veliki broj gostiju koji boravi na Pelješcu, očekujemo još veći uspjeh i sjajan odaziv. Vjerujemo da će festivalski program privući i goste iz susjednih odredišta”, rekla je Fani Slade, direktorica TZ općine Ston.

“Iduće ljeto bit će još uzbudljivije i zabavnije. Uz Festival peljeških podruma i Festival soli u pripremi još tri festivala. To su Festivali kamenica, kapetana i peljeških okusa”, dodala je Fani Slade. Dodajmo da je TZ općine Ston uz turističke zajednice općina Orebić, Janjina i Trpanj organizator svih pet festivala. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama na adresi festivalsoliston.com.

Tagged