unionpay international - logo 2019

PBZ Card uvodi mogućnost plaćanja UnionPay karticama na prodajnim trgovačkim mjestima

PBZ Card, lider na hrvatskom kartičnom tržištu, uvodi mogućnost plaćanja UnionPay karticama na prodajnim mjestima trgovaca, uključujući oko 34.000 prodajnih mjesta diljem Hrvatske. Zahvaljujući suradnji s UnionPay Internationalom, PBZ Grupa je još 2015. godine bila prva bankarska grupacija u Hrvatskoj koja je krenula s prihvatom UnionPay kartica. Trenutno PBZ Grupa omogućava prihvat UnionPay kartica za podizanje gotovine na oko 1000 bankomata u vlasništvu PBZ-a i partnera, čime su UnionPay kartice prihvaćene na oko 30% lokalnih bankomata, a sada se suradnja proširuje i na oko 34.000 POS uređaja PBZ Carda koji će prihvaćati ove kartice.

“Izuzetno smo zadovoljni da je PBZ Card prva hrvatska tvrtka koja uvodi prihvat UnionPay kartica na prodajnoj mreži svojih trgovaca. Prije nekoliko godina bili smo prvi koji smo uveli prihvat ovih kartica na našim bankomatima, a sada smo obogatili uslugu korisnicima UnionPay kartica i na prihvat njihovih kartica na prodajnom mreži naših trgovaca. Kao vodeći ugovaratelj prihvata kartica na hrvatskome tržištu, u mogućnosti smo osigurati široko prihvaćanje kartica na tržištu nudeći korisnicima UnionPay kartica visokokvalitetne financijske usluge, kako bismo učinili njihov boravak u Hrvatskoj još ugodnijim, a našim poslovnim partnerima pružili priliku da poboljšaju svoje poslovanje”, rekao je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

O UnionPay Internationalu

UnionPay International (UPI) je podružnica China UnionPaya koja je usredotočena na rast i podršku globalnom poslovanju UnionPaya. U suradnji s više od 2.000 institucija diljem svijeta, UnionPay International ostvario je prihvaćanje svojih kartica u 177 zemalja i regija izvan Kine, dok se one izdaju u 58 zemalja i regija.

UnionPay International pruža kvalitetnu, povoljnu i sigurnu uslugu prekograničnog plaćanja najvećoj bazi korisnika kartica u svijetu i omogućuje odgovarajuće lokalne usluge sve većem broju globalnih trgovaca i nositelja UnionPay kartice.

Danas je UnionPay prisutan u 90% zemalja i regija u Europi, uključujući većinu od 16 zemalja Srednje i Istočne Europe. Na primjer, oko 50% lokalnih trgovaca i bankomata u Mađarskoj prihvaća UnionPay kartice.

U Češkoj je UnionPay prihvaćen na 50 posto lokalnih bankomata i kod više od 20.000 trgovaca. U prvih 10 mjeseci 2019. godine, broj transakcija UnionPay kartica u Srednjoj i Istočnoj Europi porastao je za oko 10% u odnosu na prethodnu godinu.

O PBZ Cardu

PBZ Card, u vlasništvu Privredne banke Zagreb, vodeći je izdavatelj i ugovaratelj prihvata kartica u Hrvatskoj. Tvrtka je specijalizirana za izdavanje charge, kreditnih i debitnih kartica. Društvo se također bavi prihvaćanjem i izgradnjom prodajne mreže za globalne kartične brandove, poput UnionPaya Vise, Mastercarda i American Expressa za hrvatsko tržište.

PBZ i PBZ Card imaju 2,5 milijuna aktivnih kartica, 50.000 prodajnih mjesta te oko 34.000 instaliranih POS uređaja i tržišni udio iznad 33 posto u tom segmentu, istovremeno pružajući trgovcima inovativno i uspješno poslovanje s karticama te raznoliku ponudu kvalitetnih financijskih usluga i proizvoda.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - -