pannonian challenge osijek / foto: dalibor bauernfrajnd / 2018.

Pannonian Challenge dovodi najveće glazbene legende na 20. obljetnicu

Ekstremni sport, urbana kultura i raznovrsni glazbeni program zaštitni je znak najpoznatijeg osječkog festivala – Pannonian Challenge je ponovo s nama! Najveće i najzabavnije – okruglo 20. izdanje ovog festivala – održat će se od 5. do 9. lipnja 2019. godine.

Festival se održava u skate parku na lijevoj obali rijeke Drave. Tamo će najbolji svjetski ekstremni sportaši zahtjevnim trikovima prkositi gravitaciji, dok će se kulminacija svakog dana ipak održavati nešto južnije, u prekrasnoj osječkoj Tvrđi. Naime, već tradicionalno, popularni glazbenici svratit će u uzavrelu Vegu. Tamo dolaze kako bi posjetiteljima festivala omogućili neprestanu i ekstremno dobru zabavu. A ujedno će ih i pripremiti za nastavak adrenalinskih natjecanja sljedećeg dana.


Stoga je pokraj okruglog rođendana cjelokupnog Pannonian Challenge bitno istaknuti kako će ovoga lipnja i glazbeni program festivala proslaviti petnaestu obljetnicu. On je nakon davne, premijerne 2005. godine, postao njegovim neizostavnim dijelom. Tijekom godina je na ovom festivalu, nakon što se prestanu okretati kotači BMX-a, rola i skatea, tulumarilo preko 125 izvođača iz Osijeka, Hrvatske, ali i cijele regije. A mnogi od njih su se Pannonian Challengeu uvijek rado i učestalo vraćali.

Pannonian Challenge donosi bogat glazbeni program

Niti ovogodišnji glazbeni program Pannonian Challengea neće biti nikakva iznimka, dapače. Jubilarno izdanje donosi i do sada najsnažniju postavu raznovrsnih glazbenih izričaja, počevši od Hladnog piva i Leta 3, kultnih hrvatskih rock bendova s nepogrješivim pristupom vjernoj publici.

Osječane će zagrijati i pankeri iz regije poput Atheist rapa i Pogon BGD-a. Sve ljubitelje rapa i hip-hopa uveselit će dolazak odličnog Bad Copyja, baš kao i novi nastup domaćeg, iznimno popularnog dvojca iz Krankšvestera. S druge će strane Silente, MAiKA i Punčke donijeti nešto posve drugačije na Pannonian Challenge. Baš kao i mladi bendovi u usponu poput Harvo Jaya i Of Apesa.

Naposljetku, starosjedioce će predvoditi DJ-evi Omke i Umbo. A osječku publiku nipošto neće biti potrebe upoznavati s radom Debelog precjednika i Gužve u 16ercu, najpoznatijih lokalnih pankera, koji su nastupali i na samim počecima Pannonian Challengea. Dakle, ekstremno dobre zabave i odlične atmosfere neće nedostajati. A bitno je znati samo jedno – ovaj festival već dva desetljeća nudi ekstremno dobru zabavu. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama na adresi pannonian.hr.

Tagged