ožujsko pivo - kampanja "čuvaj, pazi, ne bacaj!" / goran navojec i goran bogdan / 2021.

Ožujsko pivo predstavlja svoju novu kampanju “Čuvaj, pazi, ne bacaj!”

Nakon uspješnih društveno odgovornih kampanja “Počeši s razlogom”, “Zaštićene zakonom” i “Dobri ljudi“, Ožujsko pivo ove godine svoj fokus stavlja na okoliš. Naime, Žuja je predstavila novu društveno odgovornu kampanju “Čuvaj, pazi, ne bacaj!” kojom želi ukazati na velik broj ilegalnih odlagališta otpada u Hrvatskoj. A u suradnji s udrugama i klubovima iz cijele Hrvatske u narednih nekoliko mjeseci planira očistiti 15 ilegalnih deponija.

U Žujinim akcijama čišćenja sudjelovat će volonteri i predstavnici Zagrebačke pivovare te udruga i klubova iz cijele Hrvatske. Među njima su KPA Marsonia iz Slavonskog Broda, Zeleni Osijek, Vodomar iz Duge Rese, BIOM iz Zagreba, Žmergo iz Opatije, eRIpio iz Rijeke, KRKA Knin te SUNCE iz Splita. Akcijama čišćenja će se priključiti i partneri Pevex i Pik koji će osigurati da volonterima na terenu ništa ne nedostaje.


“Ilegalna odlagališta otpada velik su problem u Hrvatskoj i mi želimo podići svijest o tom problemu. Ožujsko pivo oduvijek progovara o aktualnim društvenim temama i pitanjima na sebi svojstven način. Sada nam je bila želja probuditi emociju kod naših sugrađana i još jednom dati konkretan doprinos podizanju kvalitete života u zajednici. A to ćemo učiniti kroz ove akcije čišćenja”, rekla je Ana Štebih Pinjuh, direktorica marketinga Zagrebačke pivovare.

“Hrvati su ponosni na ljepote svoje zemlje i posebno vole o toj ljepoti pjevati u domoljubnim pjesmama. Zato smo odlučili o ovom problemu progovoriti onako kako najbolje razumijemo – kroz prigodnu domoljubnu pjesmu. Želimo potaknuti ljude da se angažiraju i učine nešto dobro za svoj okoliš. Vjerujem da ćemo u tome i uspjeti”, rekao je Zlatko Novaković, senior marketing manager za Ožujsko pivo.

Žuja godinama podržava niz kulturnih, sportskih i nevladinih institucija s ciljem unapređenja kvalitete života u zajednici u kojoj djeluje

Žuja je predstavila i TV spot koji je nastao u suradnji s kreativnom agencijom BBDO Zagreb pod vodstvom Almira Okanovića, a čiju režiju potpisuje Bruno Anković. Spot prikazuje emotivne scene iz zagađenog okoliša uz pratnju emotivne i za temu okoliša posebno prilagođene, domoljubne pjesme. U spotu glume Goran Bogdan, Goran Navojec i Rene Bitorajac.

“Iznimno smo ponosni na sve naše društveno – odgovorne aktivnosti i na sve što činimo za dobrobit zajednice u kojoj djelujemo. Sve su naše dosadašnje kampanje bile itekako primijećene, a vjerujemo da će i ova jer je zaista važna za našu zajednicu i okoliš. Mali pomaci u našem svakodnevnom ponašanju veliki su za našu prirodu koju ostavljamo u naslijeđe novim generacijama”, dodala je Diana Jokić, menadžerica korporativnih komunikacija Zagrebačke pivovare. Više o kampanji doznajte na mrežnim stranicama na adresi ozujsko.com.

Video: Ožujsko pivo – kampanja “Čuvaj, pazi, ne bacaj!”

Tagged