urška sršen i kristina ercegović / business cafe zagreb 2019

Održan 55. Business cafe – gosti su bili Mate Rimac, Joe Bašić, Urška Sršen i Berislav Horvat

Održan je 55. Business cafe u Zagrebu – druženje malih poduzetnika koja se organiziraju već devet godina, a ovo, 55. izdanje, ujedno je i bilo posljednje u ovoj godini.

Na druženju su gostovali MATE RIMAC, hrvatski inovator, poduzetnik te osnivač i direktor tvrtki Rimac Automobili i Greyp Bikes, JOE BAŠIĆ, vlasnik agencije MPG i poznat po organizaciji Ultra festivala u Splitu, URŠKA SRŠEN, suvlasnica svjetski poznatog Bellabeata te BERISLAV HORVAT, Country Managing Partner tvrtke EY Hrvatska, organizatora programa EY Poduzetnik godine u Hrvatskoj.

Joe Bašić je 1997. iz Kanade doselio u Hrvatsku zbog uočenih poslovnih prilika i odlične kvalitete života. Njegov Ultra festival u Splitu značajno utječe na BDP Hrvatske, oko 190 milijuna kuna. “U poslu uvijek slijedim svoje srce, važno mi je i činiti neko veće dobro i uvijek dati više od sebe”, smatra Joe Bašić.

Urška Sršen suvlasnica je Bellabeata, koja je s 23 godine s partnerom krenula u vlastiti biznis. Forbes ju je nedavno uvrstio na listu 30 poduzetnika ispod 30 godina. “Iako je kapital vani, rado živim u Hrvatskoj također zbog kvalitete života”, rekla je Urška Sršen. Kao važnu kariku uspjeha naglasila je roditeljsku podršku koji su joj uvijek omogućavali slobodu da radi ono što voli i poticali je da bude najbolja u tome.

Berislav Horvat podijelio je s publikom svoje prve poduzetničke korake za vrijeme fakulteta. Naglasio je napore EY Hrvatska u unapređenju poslovne klime i rezultate istog. “Zadovoljan sam promjenom percepcije poduzetnika i poduzetničke klime u društvu. Ide sporo, ali ide nabolje”, izjavio je Berislav Horvat.

Njegovu tvrdnju potvrdila je i činjenica da su Matu Rimca na ovaj Business Cafe došli upoznati tinejdžeri i djeca kojima je on uzor.

Mate Rimac vrlo je otvoreno i iskreno odgovarao na brojna pitanja publike i podijelio sve izazove na dosadašnjem dijelu svog poduzetničkog puta. “Na kraju dana bitan je networking, bitno je da nam netko otvori vrata, pruži podršku te upornost i egzekucija. Najvažnije je da radimo na ostvarenju svojih ciljeva”, smatra Mate Rimac.

Kristina Ercegović, osnivačica Business Cafea i Amra Hašimbegović, vlasnica franšize Business cafea za Bosnu i Hercegovinu Mati su uručili donaciju za Linnovate, njegov tehnološki park u Livnu te omogućili sudionicima Linnovatea predstavljanje njihovih poslovnih ideja na Business Cafeu u Sarajevu.

O Business Cafeu

Business Cafe su druženja malih poduzetnika koja se organiziraju devet godina i dosada su održana u sedam zemalja i 25 gradova. Više od 20 000 posjetitelja poslušalo je na 300 evenata više od 700 poduzetničkih priča i sklopljeno je više od 30 milijuna eura vrijednosti poslova i investicija, kao i bezbroj prijateljstava i suradnji.

Uz redovan Business cafe održavaju se specijalna izdanja, izdanje u gostima te Business Cafe International, englesko izdanje za strance – poduzetnike u Hrvatskoj.

Mate Rimac / Business Cafe 2019

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - -