adacta building / vmd kvart zagreb 2019

Nova investicija u hrvatski softverski IT sektor – Adacta se udružuje s njemačkom tvrtkom BE-terna

Adacta vodeći partner Microsoft Dynamicsa, Qlika i Cornerstona u regiji i kompanija BE-terna, jedan od vodećih partnera Microsofta i Infora za implementaciju poslovnih rješenja, postigli su sporazum o preuzimanju dijela grupe Adacta u regiji. U okviru ovog sporazuma, po završetku transakcije, BE-terna će preuzeti Adactin dio poslovanja vezan uz usluge implementacije globalnih poslovnih rješenja. Strateški cilj Adacte posljednjih godina jest širenje poslovanja na inozemna tržišta.

S više od 400 završenih projekata u 21 zemlji, Adactin segment poslovanja implementacije globalnih poslovnih rješenja se pridružuje kompaniji BE-terna, u kojem Adacta vidi strateškog partnera koji će pomoći u daljnjem širenju međunarodnog poslovanja s naglaskom na zahtjevna tržišta Zapadne Europe.

U BE-terni je Adacta prepoznala strateškog partnera koji kompaniji može pomoći doseći novu razinu razvoja, a sinergijom obje kompanije mogu svojim klijentima diljem regije pružiti ogromno iskustvo i raznolikost specifičnih industrijskih rješenja. Udruživanjem snaga bit će stvorena snažna grupacija sa širokom ponudom specijaliziranih industrijskih rješenja za lokalne i globalne klijente obje kompanije.

“Iznimno mi je drago da smo uspjeli ostvariti i ovaj, iz više perspektiva vrlo zahtjevan, dio našeg strateškog plana te pronaći odgovarajućeg partnera za ostvarenje naše vizije. Planovi koje imamo i u kojima želimo Adactu pozicionirati – ne samo kao vodećeg i najvećeg partnera za implementaciju odabranih rješenja u našoj regiji – već i partnera koji može svoje usluge ponuditi i zahtjevnim tržištima zapadne Europe, nudeći nove alate i znanja u skladu s potrebama modernog poslovanja, pretpostavljao je pronalazak partnera koji nas može pratiti na tom putu. BE-terna se pokazala kao izvrstan izbor budući da dijelimo istu viziju, portfelj produkata i usluga, ali i sustav vrijednosti. Potencijalne sinergije koje se otvaraju su brojne – uz zajednički cilj da postanemo vodeći globalni implementator, naši zaposlenici će moći svoja iskustva prezentirati i proširivati na novim tržištima i u okviru još veće organizacije, a najbolje prakse i specijalna industrijska znanja sa zahtjevnih tržišta će biti dostupnija našim klijentima”, rekao je Krešimir Mlinarić, direktor Adacta Hrvatska.

Akvizicijom dijela grupe Adacta i njezinih 300 zaposlenika, grupa BE-terna završava prvi korak u ispunjenju poslovne vizije da postane vodeća globalna tvrtka za implementaciju odabranih globalnih poslovnih rješenja.

Grupacija BE-terna u većinskom je vlasništvu njemačkog investicijskog fonda DPE (Deutsche Private Equity GmbH) koji zapošljava više od 500 stručnjaka i posluje na 12 lokacija diljem Njemačke, Austrije i Švicarske.

“Rast Adacte u posljednjih nekoliko godina zaista je impresivan. Njihovo poslovanje pokriva cjelovit ekosustav Microsoft Dynamicsa i vrlo su jak partner koji podržava srednja i velika poduzeća u njihovim nastojanjima da digitalno transformiraju svoje poslovanje. Adacta također razvija i podržava nekoliko vertikalnih industrijskih rješenja koja želimo uvesti u cijeloj DACH regiji”, rekao je Christian Kranebitter, CEO grupacije BE-terna, i dodao: “Ova je transakcija vrlo važan korak u našim strateškim nastojanjima da postanemo vodeći globalni partner Microsoft Dynamicsa. S Adactom smo ostvarili snažan utjecaj u brzo-rastućoj regiji Istočne Europe. Ovim korakom povećavamo svoju tvrtku i dovodimo visoko obučene i motivirane savjetnike i profesionalce koji će nam pomoći u ostvarenju vizije da postanemo organizacija s najtalentiranijim zaposlenicima. U konačnici, Adacta i BE-terna dijele iste kulturne vrijednosti.”

Segment grupe Adacta usmjeren na razvoj i implementaciju rješenja specijaliziranih za sektor osiguranja i financijskih institucija (poznatiji kao AdInsure) s više od 200 zaposlenika, nastavit će svoje poslovanje pod nazivom Adacta Fintech i ostat će u vlasništvu Adacta Holdinga te neće biti dio ove akvizicije.

Finalizacija transakcije očekuje se u četvrtom kvartalu 2019. godine.

O Adacti

Adacta je vodeća konzultantska tvrtka za ERP, CRM i BI rješenja u jadranskoj regiji koja pruža usluge za više od 400 lokalnih i globalnih klijenata. Tvrtka zapošljava preko 300 specijaliziranih stručnjaka koji pružaju savjetodavne usluge za Microsoft Dynamics, Qlik i Cornerstone rješenja. Adacta se posebno specijalizirala za sektor profesionalnih usluga, hotelijerstvo, financije i proizvodnju.

Adacta je također vodeći neovisni dobavljač softvera za industriju osiguranja u Srednjoj i Istočnoj Europi s dodatnih 200 zaposlenika u Sloveniji, Srbiji, Češkoj i Rusiji. Spomenuti dio Adactina poslovanja nije predmet transakcije i nastavit će djelovati u okviru postojeće vlasničke strukture kao Adacta Fintech.

O grupaciji BE-terna

BE-terna je jedan od vodećih europskih integratora za implementaciju poslovnih softverskih rješenja. Kao pružatelj cjelovitih usluga, tvrtka je specijalizirana za optimizaciju poslovnih procesa i implementaciju Microsoft i Infor ERP, CRM i Big Data rješenja. BE-ternini su klijenti globalne korporacije i inovativne tvrtke srednje veličine koje žele steći konkurentsku prednost uvođenjem i korištenjem modernih poslovnih aplikacija smještenih u oblaku.

S vrlo motiviranim timom sastavljenim od 500 konzultanata i tehničkih specijalista, BE-terna pruža usluge za više od 1000 klijenata. Uz sveobuhvatan portfelj softverskih proizvoda i usluga te specifična znanja za pojedine industrije, BE-terna nudi rješenja specijalizirana i posebno prilagođena za proizvodnju, maloprodaju, trgovinu, modnu i procesnu industriju te projektno orijentirane korporacije.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - - -

2 thoughts on “Nova investicija u hrvatski softverski IT sektor – Adacta se udružuje s njemačkom tvrtkom BE-terna

Comments are closed.