dvorac eltz vukovar

Najbolje od Srijema i Slavonije za sudionike Dana hrvatskog turizma

Plovidba Dunavom i Bosutom, vožnja fijakerima, promatranje ptica, besplatni obilasci muzeja, gurmanska ruta… U Vukovarsko – srijemskoj županiji sve je spremno za Dane hrvatskog turizma. U duhu tradicije u Vukovarsko – srijemskoj županiji itekako su se potrudili da sudionici najveće manifestacije u hrvatskom turizmu uživaju svim čulima. Svečanim otvorenjem Dana hrvatskog turizma u Dvorcu Eltz, 2. listopada u Vukovaru i tradicionalnom dodjelom turističkih nagrada na imanju Kunjevci, 3. listopada u Vinkovcima, druženje u ovoj županiji ne završava. Pod nazivom “ŠOR(t)cut” do najbolje zabave u Slavoniji, domaćini nude bogat popratni program koji vodi najatraktivnijim turističkim rutama.

Dunavom u Vukovaru i Iloku

Tko odabere plovidbu brodom po Dunavu 3. listopada, otkrit će ljepotu Vukovara iz posve nove perspektive. Istoga dana ovom rijekom plovit će se i u Iloku, a kako drugačije nego uz vođenu degustaciju probranih vina srijemskog vinogorja i ukusne zalogaje hotela Dunav kojeg preporuča i slavni Michelinov vodič.

U Vukovaru 2. listopada od 14 do 17 sati i 3. listopada od 10 do 17 sati, u Gradskom muzeju (Dvorac Eltz), Franjevačkom muzeju, Muzeju vučedolske kulture i Rodnoj kući Lavoslava Ružičke te 3. listopada u od 10 do 17 sati u Muzeju grada Iloka (Dvorac Odescalchi) organizirani su vođeni obilasci svakog sata pa prije ili nakon plovidbe Dunavom iskoristite priliku i upoznajte bogatu povijest Srijema i Slavonije.

Nezaobilazne postaje

Vinkovci će 3. listopada goste dočekati u togama u Rimskom kutku parka Lenije u kojem će oživjeti povijest iz vremena rimskih careva – rođenih Vinkovčana, braće Valentijana i Valensa. Za sve koji žele upoznati ritam ovog grada organiziraju se dvije vođene ture – jutarnja Baroknim središtem Vinkovaca i poslijepodnevna Sve birtije obiš’o sam.

Boje županjskog kraja istog će dana braniti Snašini kućari u pitoresknom Gradištu, Muzej Stjepana Grubera u Graničarskom čardaku u Županji i Muzej šumarstva u Bošnjacima. U ovom posljednjem živopisnom mjestu obavezno je zaustavljanje na još dvije postaje – Matkovoj pecari i restoranu Aquarius.

U Nijemcima će se 3. listopada voziti u fijakerima, obići Centar za promatranje ptica na izletištu Sopotac i ploviti Bosutom na najpoznatijem katamaranu istočno od Zagreba.

“Prijave za svaki program primaju se do 25. rujna na naš mail visit@vukovar-srijem.eu, a uz predočenje akreditacije, za sudionike Dana hrvatskog turizma svi su programi besplatni. Odabrali smo najatraktivniji dio bogate cjelogodišnje turističke ponude Srijema i Slavonije”, kaže Rujana Bušić Srpak, direktorica TZ Vukovarsko – srijemske županije.

A da Srijemci i Slavonci znaju što su dobri običaji i što se od njih očekuje kada su u pitanju hrana i piće potvrđuje Gurmanska ruta. Na njoj je sedam restorana, nositelja oznake Okusi Srijema i Slavonije koji su za Dane hrvatskog turizma kreirali tradicijske jelovnike po promotivnim cijenama.

Danubius - dunavski brod

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - -