jelena šipušić jurčić, kristina ukalović, dorotea effenberger, danijela glavošek kovačić i danira glavinić - nagrada najboljim poduzetnicama 2020.

Nagrada najboljim poduzetnicama – izabrane finalistice izbora za 2020.

U zagrebačkom hotelu Westin, u četvrtak, 15. listopada 2020. godine, održana je Gala večera u sklopu svečanosti “Nagrada najboljim poduzetnicama”. Brojne izazove s kojima se ove poduzetnice svakodnevno bore zamijenila je večer uživanja, ali i ponosa na one uspjehe koje su ostvarile.

Povodom toga proglašene su finalistice projekta “Nagrada najboljim poduzetnicama za 2020. godinu” koji je organizala Mreža poduzetnica i poslovnih žena “Women in Adria”.
Više o WiA doznajte na mrežnim stranicama womeninadria.com.

Nagrade su dodijeljene u sljedećim kategorijama: Start-up poduzetnica godine, Mikro poduzetnica godine, Perspektivna poduzetnica godine i Inspirativna poduzetnica godine – koje se razlikuju po godinama rada poduzeća i broju zaposlenih.


Na Gala večeri je sudjelovala i predsjednica saborskog Odbora za ravnopravnost spolova Marija Selak Raspudić koja je tom prigodom govorila o važnosti ženskog poduzetništva, usklađivanju privatnog i poslovnog života i kreiranju uvjeta koji će omogućiti ženama da se pod humanim kriterijima izbore za financijsku neovisnost.

Jelena Šipušić Jurčić – 4app solution

Jelena Šipušić Jurčić vlasnica je tvrtke 4app solution i osim što ima odlične softverske proizvode za optimizaciju poslovnih procesa, njen chatbot stoji iza Viber zajednice Total Croatia info koja je ove sezone turistima pružala ključne informacije o stanju u našoj zemlji. Diplomirana je ekonomistica, ali je cijeli život u IT-u.

Njezina tvrtka 4App solution radi inovativna softverska rješenja za B2B web shopove i putne naloge. Za one koji žele ići njezinim smjerom daje im potpuno podršku, jer kako kaže, bez obzira na to koliko je truda i energije potrebno za pokretanje posla, osjećaj da radiš za sebe, za svoju firmu i da si dobar u tome je neusporediv s bilo kojim drugim poslovnim uspjehom.

Kristina Ukalović – Kris derma

Kristina Ukalović vlasnica tvrtke Kris derma i Ustanove za obrazovanje odraslih Adrianus. Kristini je 2019. godine nagrada pobjegla za dlaku. 2010. godine otvara svoju tvrtku Kris Derma i u potpunosti se posvećuje distribuciji Reviderma te popratnim edukacijama u sklopu Reviderm Akademije koju je do danas prošlo više od 2000 ljudi.

Kako bi održala kvalitetu i jačinu Reviderm branda, 2015. i 2016. je prestala raditi s centrima koji se ne drže Revidermovih protokola. Prije tri godine pokrenula je i tvrtku u Bosni i Hercegovini, Kris Derma Doboj te da sada imaju 16 specijalističkih centara. Svi rade u strategiji na što je iznimno ponosna jer filozofija je bila ako idu na novo tržište da to naprave kako treba.

Dorotea Effenberger – Tahograf

Dorotea Effenberger vlasnica je tvrtke Tahograf i živi je primjer “žene u muškom svijetu”. Poslovanje je preuzela dok je još bilo u formi obrta i digla ga je do respektabilne tvrtke sa stotinjak zaposlenih.

Predsjednica je uprave i suvlasnica (95%) tvrtke Tahograf čije je djelovanje vezano uz stvaranje dodane vrijednosti vlasnicima voznih parkova, bilo da se radi o poboljšanju učinkovitosti kroz ugradnju fleet management sustava, isporuci originalnih rezervnih dijelova prva ugradnje ili kvalitetnim servisnim uslugama. Svoje priznanje odlučila je posvetiti svim ženama koje su kroz povijest na bilo koji način promijenile svijet.

marija selak raspudić 2020

Danijela Glavošek Kovačić – Adventures of Eco

Danijela Glavošek Kovačić serijska je poduzetnica koja je uz stomatološku praksu s partnericom dizajnirala igricu Adventures of Eco koja djecu uči gospodarenju otpadom. To joj nije bilo dosta pa je pokrenula još jedan biznis, radi se od aplikaciji za dentalne stručnjake koja će im omogućiti optimizaciju poslovnih procesa.

Osim navedenog, otvorit će i polivalentnu stomatološku polikliniku. Djelatnost poliklinike je podijeljena na opću stomatologiju, estetsku stomatologiju, estetiku lica, protetiku, ortodonciju i implantologiju.

Danijela Glavinić – Dadda & Rocco

Danira Glavinić vlasnica je tvrtke i obrta Dadda & Rocco koji je u manje od pet godina postao vodeći baby brand u Hrvatskoj, a širi se i na inozemna tržišta. Brend je snovala krajem 2015. godine na otoku Braču, bez prethodnog iskustva u poduzetništvu. U posao je ušla kao suvlasnica obrta sa svojom majkom kada je otac otišao u mirovinu i tako je odmah “bačena u vatru”.

Izgradnju brenda započela je sa samo jednom krojačicom, da bi danas došli do trenutno 11 zaposlenih, od čega 90% čine žene. Praktički bez uložene kune u reklamiranje i bez fizičkih kanala prodaje, isključivo zbog kvalitete proizvoda i prepoznavanja potreba na tržištu.

Tagged