dorotea effenberger, tahograf - women in adria 2020

Nagrada najboljim poduzetnicama 2020. godine dodijeljena po šesti put

Hotel Westin ispunila je posebna slavljenička, poduzetnička i ženska energija. Podijeljene su Nagrade najboljim poduzetnicama 2020. godine, a time je ova nagrada dodijeljena po šesti put. Dobitnice su Dorotea Effenberger, Kristina Ukalović i Danira Glavinić.

Nagradu “Inspirativna poduzetnica godine” dobila je Dorotea Effenberger, predsjednica Uprava i vlasnica tvrtke Tahograf, koja je pobjedu posvetila svim ženama koje su se kroz povijest izborile za ženska prava.

“Jednom prilikom došla sam na sastanak na kojem su me pitali Poslali su vas? Misleći da ima nekog nadređenog. Kad sam bila mlađa, ljudima je to bilo neobično, uglavnom su navikli da direktori budu muškarci pogotovo u tom muškom svijetu. Nažalost, to su posljedice našeg mentaliteta i predrasude koje su duboko usađeno. No, danas kad sam se u svom poslu afirmirala, toga je manje”, rekla je Dorotea Effenberger.

Više informacija o natjecanju doznajte na mrežnoj stranici Woman in Adria na adresi womeninadria.com.

Perspektivna poduzetnica godine je Danira Glavinić

Vlasnica tvrtke i obrta Dadda&Rocco koji je u manje od pet godina postao vodeći baby brand u Hrvatskoj, a širi se i na inozemna tržišta.

“Htjela bih se osvrnuti na to kako je biti mama poduzetnica. Naime, ja sam se zadnji dan pred porod popela na stol kako bih fotografirala proizvode za web shop, nakon izlaska iz rađaonice, uzela sam mobitel i javljale se partnerima, a moje dijete je prvi dan na poslu imalo s 20 dana. Ono što trebamo naučiti je nositi se s grižnjom savjesti, ja najviše radim na tome jer neće propasti svijet ako iskoristimo vikend za sebe i svoju obitelj”, rekla je Danira Glavinić.

Mikro poduzetnica godine je Kristina Ukalović

Vlasnica je tvrtke Kris derma i Ustanove za obrazovanje odraslih Adrianus.

“Nije nam lako, ali ako slijedimo svoje vizije i ciljeve, možemo sve ostvariti. Moramo si sami dati puls i motivacije da idemo dalje. Ništa ne možete sami, ali uz viziju i ljude možete učiniti čuda. Velika hvala mojim ljudima jer oni ostvaruju moje ciljeve, oni su moja druga obitelj, zajedno plačemo i zajedno se smijemo”, rekla je Kristina Ukalović.

Uz tri pobjednice imamo i još dvije finalistice

To su Jelena Jurčić Šipušić, vlasnica tvrtke 4app Solution koja se bavi softverskim proizvodima za optimizaciju poslovnih procesa i Danijela Glavosek Kovačić, serijska poduzetnica koja uz stomatološku praksu dizajnira igricu Adventures of Eco te radi na aplikaciji za dentalne stručnjake koja će im omogućiti optimizaciju poslovnih procesa.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -