vančo balen, croatia osiguranje, 2020

Nadzorni odbor Croatia osiguranja imenovao nove članova Uprave

Nadzorni odbor Croatia osiguranja, na svojoj današnjoj sjednici, donio je odluke o imenovanju članova Uprave Croatia osiguranja. Novim članovima Uprave Društva imenovani su Vančo Balen i Luka Babić, na mandat u trajanju od 18. travnja 2020. godine do 31. prosinca 2022. godine.

Dosadašnjem članu Uprave, Robertu Vučkoviću, produžen je mandat u Upravi Društva do 31. prosinca 2022. godine. Radi isteka mandata, iz Uprave Croatia osiguranja odlazi Miroslav Klepač s 17. travnja 2020. godine.

Vančo Balen dolazi s mjesta Izvršnog direktora za osigurateljne operacije Croatia osiguranja te ima dugogodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama Društva. U Croatia osiguranju je od 2012. godine od kada je kao direktor vodio Sektor za upravljanje rizicima, Sektor za životna i zdravstvena osiguranja te Sektor za upravljanje osigurateljnim portfeljem.

Vančo je diplomirao 2008. godine na Prirodoslovno – matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, smjer financijska i poslovna matematika. Karijeru je prethodno gradio u Privrednoj banci Zagreb te u Deloitteu, u odjelu poslovnog savjetovanja, gdje je vodio savjetovanja za vodeće financijske institucije. Kao član Uprave Društva, Vančo Balen koordinirat će poslovne aktivnosti područja osigurateljnih operacija.

Luka Babić dolazi s mjesta direktora Sektora za kontroling Croatia osiguranja kojeg je vodio zadnjih šest godina. Luka je diplomirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a u Croatia osiguranje dolazi iz Deloittea u kojem je radio od 2007. godine u odjelu financijskog savjetovanja na projektima spajanja i akvizicija, restrukturiranja i procjena vrijednosti. Kao član Uprave Društva, Luka Babić koordinirat će poslovne aktivnosti područja financija.

“Novoimenovanim članovima Uprave želim puno uspjeha u radu. Posebno sam zadovoljan jer je riječ o internim promocijama što potvrđuje značajan kapacitet kadrova Croatia osiguranja. Zahvaljujem Miroslavu Klepaču na doprinosu ostvarenju financijskih ciljeva kompanije kroz upravljanje investicijskom i troškovnom stranom poslovanja te velikom doprinosu jačanju IT segmenta kompanije zadnjih godina. Miru želim svako dobro u nastavku karijere izvan kompanije”, rekao je Davor Tomašković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja.

Luka Babić, Croatia Osiguranje

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - -