14. weekend media festival / rovinj croatia / 2021.

Na 14. Weekend Media Festival dolaze Kostelić, Bogdan, Bruketa, Veljača…

Weekend Media Festival najpoznatiji je događaj u regiji koji okuplja vodeće stručnjake iz područja komunikacija, marketinga i medija. Već tradicionalno u staroj Tvornici duhana uz samu rovinjsku rivu, posjetitelji će moći saznati sve novosti i trendove iz struke. Najočekivaniji događaj godine održava se od 23. do 26. rujna uz slogan #živioživot, a organizatori su najavili bogat i zanimljiv program koji će začiniti pojavljivanje poznatih medijskih lica.

U petak, 24. rujna, Weekend Media Festival otvaraja poznati svjetski putnik Kristijan Iličić (Nomadik Travel), utjecajne influencerice Ella Dvornik-Pearce i Erna Saljević (Diva is Back) i balkanski TikToker Dario Marčac. Oni će u panel raspravi “Influenceri – trgovci utjecajem” otkriti tajne influencer marketinga.


Nikola Dujmović iz Spana opisat će njihov poslovni put Od garaže do burze: Span – prvi IT izlaz na burzu. Najpoznatiji hrvatski skijaš Ivica Kostelić, trostruki europski prvak, jedriličar Ivan Kljaković Gašpić i višestruko nagrađivani hrvatski vaterpolist Dubravko Šimenc raspravljat će o tome koliko sport i događanja poput Snježne kraljice, WRC-a i ACI Sail doprinose promociji Hrvatske u svijetu.

Gostovat će i poznati njemački psihijatar Manfred Spitzer

On će svojim predavanjem pod nazivom Epidemija pametnih telefona: Prijetnja zdravlju, obrazovanju i društvu na nešto drugačiji način prikazati svima dobro poznatu temu – problematičan utjecaj tehnologije na svakodnevni život. Kazališni, televizijski i filmski glumac Goran Bogdan govoriti na temu Influencer celebrity – biti ili ne biti. Tada će odgovoriti na pitanje moraš li biti celebrity da bi bio influencer i obratno?

Ivan Petrović (Exit Festival), Jovan Marjanović (Sarajevo Film Festival), Tomislav Radoš (HGK) i Joe Bašić (Ultra Europe) raspravljat će o tome Kako festivali mijenjaju destinacije? Tako će gosti “iz prve ruke” govoriti o utjecaju festivala na turizam i život gradova. Poznata regionalna TV lica Jovana Joksimović (K1), Zoran Šprajc (RTL) i Zoran Kesić (Nova.RS) govorit će o sveprisutnijem infotainmentu u televizijskom sadržaju.

Gostovat će i amerikanac hrvatskih korijena, jedan od najpoznatijih sportskih producenata u SAD-u, Pete Radovich. On će objasnit kako je sport ostao jedini pravi reality i kako je prodao nogomet Amerikancima. Sve ćemo to saznati u njegovom pitchu Sport – The best reality TV in the world.

Weekend Media Festival će vam otkriti “Kako osvojiti Cannes lava?”

To će otkriti Davor Bruketa, kreativni direktor agencije Bruketa&Žinić&Grey i Marko Matejčić iz MediaComa. Naime, njih dvojica su jedini hrvatski dobitnici Canneskog lava. Posljednje godine na svjetskoj razini obilježio je aktivizam. Brojne udruge i građani pobunili su se protiv raznih nepravdi u društvu. A upravo o aktivizmu govorit će osnivačica inicijative Spasi me Jelena Veljača i zastupnica u Hrvatskom saboru Sandra Benčić. Uz njih govorit će i Nevena Rendeli i Vesna Blašković, osnivačice udruge SOS Zagreb te Asja Krsmanović, sarajevska glumica i jedna od pokretačica inicijative Nisam tražila.

“Vodili smo računa o interesima naših sudionika. Nastojimo, kao i prethodnih godina, predvidjeti neke trendove i dati smjernice za suočavanje s njima. Istovremeno razbijamo tabue i spajamo nespojivo. Uz ove, posjetitelje čekaju i brojni drugi paneli i rasprave poput onih renesansi PR-a, umjetnoj inteligenciji, revoluciji gaminga, komercijalizaciji književnosti, naplati print sadržaja, revoluciji video sadržaja, javnoj diplomaciji, medijskim preferencijama novih generacija, radiju budućnosti i drugim zanimljivim temama”, naglasio je Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala.

Uvjet za ulaz na ovogodišnji Weekend Media Festival je EU digitalna COVID potvrda koju mogu dobiti cijepljene osobe, osobe koje su preboljele koronavirus u posljednjih 180 dana ili osobe koje imaju negativan PCR ili brzi test. Antigenski, brzi test bit će moguće obaviti na samom ulazu u prostor stare Tvornice duhana. Više o WMF-u doznajte na mrežnim stranicama na adresi weekend.hr.

Tagged