my smart city zadar 2019

My Smart City Zadar 2020 – kvaliteta života je ključna tema ovogodišnje konferencije i hackathona

Treća My Smart City konferencija i hackathon održat će se 15. i 16. listopada 2020. godine u Kazalištu lutaka u Zadru (konferencija) i u crkvi svetog Dominika (hackathon). Tijekom konferencijskog dana, 15. listopada, šest gostiju predavača bavit će se ključnom konferencijskom temom – kvalitetom života, a sudionici će konferencijski program moći pratiti online, putem live streama. Hackathon timovi počet će s radom 15. listopada u 10 sati i tijekom 24 sata osmisliti svoja rješenja usmjerena na poboljšanje svakodnevnog života i rada u Zadru. “My Smart City Zadar” konferencija fokusirat će se na tehnološka rješenja koja podižu kvalitetu života.

Prvo predavanje održat će Jan de Jong koji će predstaviti svoj novi projekt visokotehnološke poljoprivrede CROP – implementaciju najnovije nizozemske tehnologije za staklenike kako bi postigao održivu i visokokvalitetnu proizvodnju.

Mario Brkić iz tvrtke George Labs pridružit će se online iz Beča, u kojem živi i radi. Govorit će o tome kako financijske aplikacije mogu unaprijediti kvalitetu života i predstaviti Georgea, bankarsku aplikaciju koja rješava sve transakcije na jednostavan i inteligentan način. Ivan Voras iz startupa Equinox govorit će o tome kako gradovi mogu, uz pomoć proširene stvarnosti, na jednostavan i zabavan način pružiti informacije o kvaliteti života u gradu, a sve će to i pokazati u kratkom demou. Nino Ćosić (Worig) će predstaviti aplikaciju Worig, koju često zovu Airbnb za dugoročni najam.

Program će zatvoriti panel diskusija na temu Kako smo redizajnirali naš radni dan, a o radu u doba pandemije korona virusa razgovarat će moderator Dragan Petric (Bug), Marin Mamić (Amazon Web Services), Mario Brkić i Daniel Ackermann (Degordian).Treći My Smart City hackathon održavat će se u dvije kategorije – hackathon za učenike te hackathon za studente i mlade od 18 do 27 godina. U kategoriji učenika prijavljeno je 11 timova, a u studentskoj kategoriji 3 tima koji će 24 sata, od 10 sati 15., do 10 sati 16. listopada, raditi na svojim smart city rješenjima, a temu hackathona dobit će neposredno uoči početka rada. Obzirom na epidemiološku situaciju, ovogodišnji hackathon ima ograničen broj sudionika, a prijave su zatvorene 8. listopada. Pri radu će hackathoncima pomagati tehnički i stručni mentori, a dodatno će se educirati i kroz pripremne online radionice koje će voditi članovi zadarske IT zajednice. Svi hackathon timovi predstavit će svoja rješenja stručnom žiriju u petak, 16. listopada, kada će biti proglašeni i pobjednici u obje kategorije, koji će osvojiti novčane nagrade.

My Smart City konferencija i hackathon u Zadru financira se iz projekta 2CODE – Cooperation for Development of Cross Border Business Environment Enhanced, unutar Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – BiH – Crna Gora 2014. – 2020., čiji je nositelj Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis iz Nikšića, u partnerstvu s Gradom Zadrom, Sveučilištem u Zadru, Zakladom za inovacijski i tehnološki razvitak INTERA iz Mostara te Javnim preduzećem Biznis inovacije i tehnologije iz Tuzle.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -