montessori grupa - zagreb hrvatska :: 2022.

Montessori Grupa odabrala Zagreb za sjedište svoje nove organizacije

Montessori Grupa, globalni lider u podršci kvalitetnom obrazovanju, osnovala je u Zagrebu Montessori Group Europe, koja će u budućnosti biti baza ove organizacije za sve operacije u Europi. Djelujući u čak 94 zemlje diljem svijeta, Montessori Grupa je posvećena obrazovanju u ranom djetinjstvu i podršci stručnjacima u sektoru obrazovanja. Pristup im se temelji na izvrsnosti, a sve aktivnosti do sada su vođene iz sjedišta u Londonu.


“Moja je ambicija bila imati europsku bazu. Zato smo neko vrijeme tražili najbolje i najpogodnije mjesto za to. Jako mi je drago što smo konačno pronašli idealno mjesto – Zagreb i Hrvatsku. Tako će novouspostavljena udruga Montessori Group Europe djelovati iz ureda u Zagrebu. Ovdje će biti novo središte za cijelu Europu iz kojeg ćemo koordinirati sve europske projekte. Ono što bih istaknula je da u Hrvatskoj već imamo pokrenut niz globalnih pilot projekata i uspješno formiran tim, koji će odmah moći početi s radom”, rekla je Leonor Diaz Alcantara, glavna izvršna direktorica Montessori Grupe.

Ured u Zagrebu tako postaje europsko sjedište Montessori Grupe, što će omogućiti još uspješnije provođenje hrvatskih i europskih projekata. Također, snažnije će povezati cijelu Montessori mrežu edukatora i vrtića u kojima se ovdje provode Montessori programi.

Montessori Grupa ima drugačiji pristup obrazovanju

Montessori pristup više od 100 godina obogaćuje živote djece diljem svijeta. Ovaj održivi obrazovni pristup obuhvaća holistički svjetonazor i cjeloživotno učenje, kao i praćenje prirodnog razvoja djeteta na temelju pažljivog promatranja njegove okoline. Montessori edukatori stavljaju veći naglasak na važnost pripreme za učenje i prepoznavanje da svako okruženje nudi mogućnosti učenja.

Montessori Grupa je usmjerena na učenika. Djeci daju poštovanje, povjerenje i slobodu, kao i vrijeme i prostor da rade ono što im je značajno. Ovaj pristup podržava neovisnost i uključivanje manje djece u rituale svakodnevnog života koje često uzimamo zdravo za gotovo. Više informacija o ovoj obrazovnoj organizaciji doznajte na mrežnim stranicama na adresi montessori-group.com.

Tagged