gay bar milk I dubrovnik croatia I 2022.

Milk bar Dubrovnik – prvi gay bar u ovom gradu i nova must see destinacija

Milk je prvi gay bar i nova must see destinacija kojom će se moći pohvaliti grad Dubrovnik. A ovaj novi bar – Milk Dubrovnik – svoja će vrata otvoriti u subotu, 7. svibnja 2022. godine. Napominjemo da se za večer otvorenja očekuje pravi spektakl koji će dodatno začiniti glazbeno plesni program i gosti iznenađenja.


Dubrovnik se svojim znamenitostima uvukao pod kožu zaljubljenicima u povijesnu baštinu, ali i svima onima koji žude za dobrim provodom. Iako grad kojeg nazivaju Jadranskim biserom nudi bogatu gastro ponudu, domaćim stanovnicima i stranim turistima ipak nedostaju mjesta koja podsjećaju na najveće svjetske metropole. Tim povodom dubrovački ugostitelji su odlučili obogatiti Grad opasan zidinama novom lokacijom koja će privući LGBTQ+ populaciju. Riječ je o novom, prvom gay baru smještenom u staroj jezgri grada između kamenih ulica i povijesnih građevina, koji nosi naziv Milk.

Inspiraciju za gay bar Milk Dubrovnik vlasnici su pronašli u najboljem londonskom members klubu Annabel’s

Budući da je spomenuti klub bio svojevrsni uzor, prostorom Milk bara dominiraju ogledala, baršun, šaroliko cvijeće, životinjski uzorci, kao i drugi neizostavni detalji koji podsjećaju na popularna mjesta svjetskih metropola. U cijeloj ovoj priči oko uređenja posebna je pažnja posvećena vrhunskom ozvučenju. Ali pazilo se i na klimatizaciju, ventilaciju te na raskošnu ambijentalnu rasvjetu. Upravo je rasvjeta jedan od aduta koji fotogenično zaokuplja pažnju već pri samom ulasku. A tu je i cvijeće koje visi sa stropa podsjeća na urbanu divljinu. Cjelokupno uređenje interijera potpisuje arhitekt Bojan Šupeljak, poznat po odrađenim brojnim svjetskim projektima.

U želji da ponude nešto što doista nedostaje Dubrovniku, vlasnici su se potrudili da interijer bara pretvore u nešto potpuno drugačije i autentično. Cilj ovog projekta je da bar govori sam za sebe i da se svatko tko dođe tamo osjeća dobrodošlo. No, ono što je najbitnije u cijeloj priči je da se prisutni gosti osjećaju ugodno. Upravo zato nesumnjivo je da će Milk bar Dubrovnik postati jedinstveno mjesto u Hrvatskoj u kojem će uživati domaće stanovništvo, kao i brojni strani turisti u svako doba godine. Milk je osvježenje za čiji šaroliki koncept se vjeruje da će ga slijediti i brojni drugi gradovi diljem hrvatske obale. Više informacija o Dubrovniku doznajte na Wikipediji.

Tagged