microsoft ngo

Microsoft Hrvatska podržava neprofitne organizacije donacijama svojih proizvoda

Microsoft Hrvatska je od 2009. do danas putem donacija proizvoda podržao rad čak 445 neprofitnih organizacija, a tvrtka je u suradnji s partnerima upravo predstavila rješenja namijenjena brzoj i efikasnoj digitalnoj transformaciji neprofitnih organizacija širom svijeta.

Prije dvije godine Microsoft je okupio tim inženjera, filantropa te stručnjaka za prodaju i razvoj poslovanja s jedinstvenim ciljem – da bi pomogli svakoj neprofitnoj organizaciji da se transformira uz pomoć tehnologije. Cilj je bio stvoriti rješenja koja su namijenjena i kreirana upravo za neprofitne organizacije kako bi im se pomoglo da budu učinkovitije u svom svakodnevnom radu. Rezultat su rješenja koja neprofitnim organizacijama omogućavaju da se brzo i učinkovito digitalno transformiraju.

Većina neprofitnih organizacija širom svijeta ima manje od 10 zaposlenih. To su često organizacije lokalnih zajednica, čiji su prioriteti spašavanje života, pružanje ključne podrške u obrazovanju, zaštita okoliša i divljih životinja, osiguravanje obroka onima kojima je to najpotrebnije i mnogi drugi važni ciljevi. Male neprofitne organizacije snose najveći rizik da izgube korak s brzim razvojem u današnjem digitalnom svijetu. Njihova veličina, financiranje i infrastruktura ne omogućavaju uvijek kupnju najnovije tehnologije, trening zaposlenika da je nauče koristiti, zapošljavanje IT osoba ili ulaganje sredstava da bi njihova organizacija bila sigurna.

Microsoftovo istraživanje utvrdilo je da 60 posto neprofitnih organizacija kaže da nema organizacijsku digitalnu politiku za upravljanje rizicima na području kibernetičke sigurnosti, a 74 posto ne poduzima ključne sigurnosne korake kako bi osiguralo da računi e-pošte ne budu ugroženi. Da bi manje neprofitne organizacije bile maksimalno operativne, moraju imati jednostavan pristup tehnologiji i mogućnost da je učinkovito koriste.

Microsoft koristi trostrani pristup kroz koji nudi najnoviju vrhunsku tehnologiju usluge u oblaku, neprofitna rješenja za poboljšanje učinkovitosti i utjecaja te podržava digitalnu pismenost da bi se poboljšalo prihvaćanje i primjena ove tehnologije kroz trening digitalnih vještina s resursima specifičnima za jedinstvene izazove i potrebe sektora. Microsoft vjeruje da su sva tri dijela ove slagalice podjednako važna za premošćivanje digitalne podjele i pokretanje razvoja neprofitnih organizacija.

>>> PROČITAJTE VIŠE: Samsung slavi 50 godina! Što u budućnosti možemo očekivati od ovog IT giganta?

Prateći globalna nastojanja matične tvrtke, Microsoft Hrvatska također je snažno angažiran u pružanju podrške domaćim neprofitnim organizacijama, prvenstveno putem donacija svojih proizvoda.

Tijekom posljednjih deset godina, u razdoblju od srpnja 2009. do rujna 2019. godine Microsoft Hrvatska donirao je proizvode u vrijednosti od 2.096.763 USD, a koristilo ih je ili ih koristi čak 445 neprofitnih organizacija. Riječ je o softverskim proizvodima i alatima koji podižu razinu operativnosti unutar organizacije te na taj način štede vrijeme i poboljšavaju učinkovitost, ostavljajući neprofitnim organizacijama više prostora i vremena da se posvete svojim ciljevima koji doprinose dobrobiti lokalne zajednice.

“Svi mi u Microsoftu smo svakodnevno posvećeni tome da naučimo kako što bolje pomoći neprofitnom sektoru pa zato razvijamo svoj poslovni model društveno odgovornog poslovanja da bismo pomogli pokretanju neprofitnih misija ka njihovom krajnjem cilju te da potaknemo društvenu dobrobit. Ostvarivanje značajnog utjecaja može se poboljšati primjenom naših inovativnih rješenja za povećanje produktivnosti u sigurnom okruženju u oblaku, kako bi neprofitne organizacije bile što efikasnije u svakodnevnim aktivnostima koje obavljaju”, smatra Tatjana Skoko, direktorica Microsofta Hrvatska.

Microsoft je u rujnu 2019. godine predstavio niz rješenja dizajniranih za najmanje neprofitne organizacije da bi se premostio tehnološki jaz i pomoglo svakoj neprofitnoj organizaciji da se preseli u oblak, uključujući Microsoft 365 Business ponudu za neprofitne organizacije, Microsoft Digital Skills Center za neprofitne organizacije i Microsoft Nonprofit Operations Toolkit.

S ovim novim resursima male i srednje neprofitne organizacije sada mogu ostvariti prednosti digitalne transformacije i tehnologije računarstva u oblaku da bi ostvarile svoje ciljeve i povećale utjecaj u stvarnom svijetu.

Tagged