eQuinoxe Europe

Master Class program “The Saturday Sessions” u organizaciji eQuinoxe Europe

Događanje eQuinoxe Europe započinje s novim tromjesečnim Master Class programom naziva “The Saturday Sessions” koji će se održati u različitim europskim gradovima. Prvo događanje je planirano u subotu, 30. studenog 2019. godine od 9:30 do 16:30 sati u prostoru Hrvatskog novinarskog društva u Novinarskom domu (Perkovčeva ulica 2, Zagreb). The Saturday Sessions obuhvatit će različite scenarističke teme počevši od predavanja američke medijske savjetnice Laurie Hutzler u Zagrebu o potrebi razvijanja uvjerljivih likova u scenariju (Emocionalni alati: Dođite do srži priče!) i nastavit će se tijekom prvog tromjesečja 2020 u Munchenu s predavanjima Davida Magee, dvostruki kandidat za prestižnu nagradu Oscar (Pijev život, Marry Poppins, Pronalazak Neverlanda).

Laurie Hutzler već dugi niz godina surađuje s profesionalcima iz industrije zabave tijekom razvoja igranih filmova i različitih formata televizijskih programa kako za domaće tako i za međunarodno tržište. Radila je kao kreativni savjetnik za dobitnike Oscara Nick Parka i Steve Boxa u Aardman Animation Studios i kao savjetnik za priču i karaktere na BBC-u, Channel 4, ITV, talkback THAMES, Mersey Television / Lime Pictures i Aardman Animation Studio (UK). Zatim za tvrtke Pixar, Disney i Dreamworks (SAD), Endemol Nizozemska (NL), RTL, Wiedemann & Berg i Grundy UFA (Njemačka), GloboMedia (Španjolska) i TNT (Rusija).

Bila je savjetnica za Endemol i FreemantleMedia u raznim scenarističkim i zabavnim formatima u Velikoj Britaniji, Europi i Australiji, kao i savjetnica za scenarije u brojnim nagrađivanim igranim filmovima. Laurie je dugi niz godina predavala o pisanju i kreiranju scenarija u sklopu programa MFA u filmskoj školi na UCLA-u kao i za Kraljevski književni fond u Cambridgeu u Engleskoj, Sorbonne u Parizu, Royal Holloway College, Sveučilištu u Londonu, DFFB filmskoj školi u Berlinu i IFS školi filma u Kölnu.

“U ovom intenzivnom razdoblju produkcije TV serija i novih medijskih formata, Laurie Hutzler je prvi korak pri razumijevanju razvoja karaktera koji je DNK uspješnog televizijskog programa i filmova. Naš je cilj pružiti to znanje i informacije lokalnoj zajednici i filmskim profesionalcima. Subote su uvijek savršena prilika za one koji inače ne bi mogli drugačije prisustvovati predavanju”, rekla je Ellen Winn Wendl, predsjedateljica, eQuinoxe Europe.

Master Class Zagreb 2019 Emocionalni alati: Dođite do srži priče! je realiziran u suradnji s udrugom Otvorena medijska grupacija (O.M.G.) uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC). Predavanje je otvoreno za javnost i predviđeno je naročito za pisce, studente, filmske i medijske profesionalce, istodobno promičući medijsku pismenost u zajednici i društvu.

“Kao bivša sudionica programa eQuinoxe Europe iz prve ruke znam koliko su ova predavanja i edukacije vitalne za pisce, redatelje i producente. Otvorena medijska grupacija O.M.G. se izrazito raduje suradnji s eQuinoxe Europe i pokretanju subotnje Master Class serije”, rekla je Anita Juka, direktorica Otvorene Medijske Grupacije.

Cijena sudjelovanja na Master classu Emocionalni alati: Dođite do srži priče! za hrvatske državljane iznosi 200 kuna, dok je za inozemne sudionike cijena 150 eura. Prijavu za sudjelovanje na Master Class predavanju možete poslati putem e-maila: office@equinoxe-europe.org.

O eQuinoxe Europe e.V.

eQuinoxe Europe e.V. je osnovan pod originalnim imenom éQuinoxe Germany od strane Ellen Winn Wendl, Susan Schulte i Susanne Schneider, a nakon 12 godina međunarodnog uspjeha i održavanja radionica u različitim europskim zemljama sa savjetnicima iz cijelog svijeta, ime je 2013. promijenjeno u eQuinoxe Europe e.V.

Lord Puttnam CBE počasni je predsjednik za eQuinoxe u Europi. Ciljevi eQuinoxe Europe, od svog osnutka 2001. godine, su poticanje temeljitijeg razvoja scenarija za filmske produkcije i izgradnja profesionalnih mreža između europskih i međunarodnih filmskih stvaralaca. Do danas je eQuinoxe Europe podržao preko 220 pisaca, scenarista i producenta iz 23 zemlje koji su osvojili brojne međunarodne nagrade.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - -