franck crema turska kava - marijana batinić i vatrogasci zagreb - 2018

Marijana Batinić i Franck iznenadili vatrogasce, vozače ZET-a i djelatnike na Dolcu prvom jutarnjom kavom

U ranim jutarnjim satima Marijana Batinić i Franck iznenadili su šalicom svježe pripremljene kave vatrogasce iz Vatrogasne postrojbe Centar, vozače ZET-a na terminalu Savski most te djelatnike na zagrebačkoj tržnici Dolac. Franckov tim pripremio im je Franck Cremu, pravu tursku kavu koja se priprema u minuti i ne mora se kuhati. Ovom je gestom uoči Međunarodnog dana kave, koji se obilježava 1. listopada, Franck odlučio počastiti ranoranioce i iznenaditi sve one kojima šalica kvalitetne kave daje prvi jutarnji polet ili pak prijeko potrebnu energiju da izdrže noćnu smjenu.

“Teško je zamisliti naš radni dan bez kave, pogotovo kad su u pitanju noćne smjene. Kava s kolegama tijekom jutarnje pauze je u biti idealan način kako proslaviti Međunarodni dan kave”, rekli su djelatnici Vatrogasne postrojbe iz Savske.

Na jednak način Franck je razveselio kavoljupce diljem Hrvatske kojima je šalica fine, svježe pripremljene kave dobrodošla tijekom ranojutarnje pauze – tim splitskog HGSS-a, ribare u luci Gaženica u Zadru, djelatnike Mlinara u Rijeci, ali i trkače i rekreativce na osječkom Pješačkom mostu.

Da Hrvati vole kavu nije nikakva tajna, a ovu ljubav potvrđuje i činjenica da u svijetu prednjačimo po količini kave koju popijemo tijekom godine. Riječ je o 5,1 kilogramu kave po glavi stanovnika godišnje. No, ono što nas posebno izdvaja je nama omiljeni ritual ispijanja kave koji je kod nas važan dio društvenog života i svojevrsna kulturna baština koju većina s veseljem njeguje i rado čuva.

Ujedno, kod nas se posebno cijeni i često priprema upravo turska kava. Za sve one koji nemaju vremena ili mogućnosti za turski način pripreme, Franck je osigurao Franck Cremu, pravu tursku kavu u sticku koja se priprema u minuti, jednostavnim prelijevanjem vrućom vodom.

Cilj Međunarodne organizacije za kavu, koja je 2015. i službeno proglasila 1. listopada danom crnog napitka, je posebno istaknuti kvalitetu kave od zrna do šalice te educirati potrošače diljem svijeta o važnosti održivih praksi u uzgoju i nabavi sirove kave na čemu Franck aktivno radi kroz društvo International Coffee Partners.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

2 thoughts on “Marijana Batinić i Franck iznenadili vatrogasce, vozače ZET-a i djelatnike na Dolcu prvom jutarnjom kavom

Comments are closed.