prirodna kozmetika kaufland 2020

Ljetovanje bez puno brige: Otkrijte kojih sedam proizvoda će vam pomoći da ga lakše prebrodite

Ljetovanje, bilo na sunčanoj plaži ili šumovitom kontinentu, pomno je planiran i dugo očekivan odmor kojem se svatko veseli. Kako biste ga što kvalitetnije iskoristili, potrebno je dobro se pripremiti, pritom imajući na umu da postoje određeni faktori koji našu sreću mogu kompromitirati. Jako sunce, dosadni komarci, oštećena koža, pretjerano znojenje, oslabljen imunitet zbog putovanja, ali i manje nezgode prilikom izleta u prirodu, samo su neke od situacija koje mogu pretvoriti ljetovanje iz snova u noćnu moru. Srećom, postoje načini kako to spriječiti.

Na primjer, sok od aronije jača vaš imunitet. Iako je sve voće zdravo, postoje pojedine vrste koje su, uz izvrstan okus, toliko bogate antioksidansima da su dobile naziv supervoće. Riječ je o voću izrazito bogatog nutritivnog sastava koje nam pomaže u očuvanju zdravlja i jačanju imuniteta. U ovu kategoriju spada i aronija, mala čudotvorna bobica čiji se blagotvorni učinci u Europi nisu znali do početka prošlog stoljeća.

Ipak, danas znamo da sok od aronije štiti organizam od bakterija i virusa, pridonosi dobroj cirkulaciji krvi, ima blagotvoran utjecaj na oči i kožu te potiče cjelokupni metabolizam kao i čišćenje organizma od štetnih tvari, što je važno u sprečavanju i borbi protiv mnogih vrsta bolesti.

Gavezov melem pomaže u slučaju uganuća

Gavez je autohtona biljka na području srednje Europe. A u medicini je iskoristiva sve od korijena, stabljike, lišća pa do svojih žutih ili ljubičastih cvjetova. Najčešće se koristi njegov korijen, od kojeg se priprema mast, neizostavan dio svake izletničke torbe. Glavni aktivni biljni spoj u korijenu gaveza je alantoin, prirodna supstanca koja potiče rast stanica u kostima, vezivnom i potkožnom tkivu. Dobro ga je imati pri ruci jer brzo uklanja bol te iscjeljuje sve vrste rana, pomaže kod uganuća, posjekotina i ogrebotina.

Krema od nevena odlična je za osjetljivu kožu. Ljeti je teško zamisliti vrt bez narančastih ili žutih cvjetova nevena. No, osim što je ugodan oku, neven je iznimno dobar za osjetljivu kožu. Pomaže prilikom zacjeljivanja rana, potiče optok krvi i tonus kože, primjenjuje se i kod osjetljive kože te kože sklone alergijama. Široka primjena i blaga narav čine neven prvim odabirom kad je u pitanju tretiranje suhe kože nakon sunčanja, za djecu i odrasle.

Ljetovanje ne može proći bez sapun od matičnjaka koji njeguje tijelo

Ljudima su od davnina poznata svojstva matičnjaka, a još su u 17. stoljeću redovnici u Parizu, prema tajnoj recepturi od matičnjaka, klinčića, limunove kore i muškata, spravljali pripravak za tretiranje raznih bolesti. Matičnjak ili melisa, što na grčkome jeziku znači pčela, još uvijek nalazi svoju primjenu u fitoterapiji. Zahvaljujući snažnim antivirusnim, antibakterijskim i umirujućim svojstvima, ova biljka umiruje i hrani kožu, istovremeno opuštajući živčani sustav.

A tu je i kruti šampon od koprive za jaču kosu. Naime, još u srednjem vijeku grčki liječnik Dioskorid pripisivao je blagotvorna djelovanja ovoj ljekovitoj biljci široke primjene. Kopriva pomaže pri peruti, svrbežu, problemima sa suhom i oštećenom kosom, a vitamini i minerali koji se nalaze u iscrpinama od koprive potiču jačanje i rast kose.

Možda će vam trebati i sprej protiv komaraca s lavandom? Svi smo se čudili zašto mame i bake uporno u ormare stavljaju male vrećice lavande, međutim današnjim buđenjem svijesti o ljekovitim svojstvima biljaka, znamo da je to zato što je lavanda jedan od najjačih repelenata, odnosno sredstvo koje odbija razne kukce, poput moljaca ili komaraca. Miris lavande nama je ugodan, no srećom – komarcima iznimno odbojan.

Ljetovanje zna oštetiti usne, a one jako vole melem od propolisa

Magičan proizvod kojim pčele svoje nastambe štite od uljeza i bolesti, ima široku primjenu i u ljudskoj kozmetici. Dodajmo i da se čak koristi u proizvodnji svijeća. Ali, on je i prva pomoć za usne ispucale od sunca i morske soli. Naime, melem od propolisa obnavlja i štiti osjetljivu kožu i sluznicu. I zato je dobro u torbi za plažu pronaći mjesta i za njega.

Kako bi nam ljetovanje ostalo u dobrom sjećanju i stvarno bilo odmor, potrebno je brinuti za njegu i zdravlje tijela. Dobra priprema i kupovina svih potrebnih stvari prvi je korak prema tome, a sve spomenuto možete pronaći u najbližem Kauflandu.

Kroz projekt Naše mi najbolje paše, Kaufland proizvode poput mesa, jaja, voća i povrća, ali i prirodne kozmetike nabavlja lokalno, pridajući veliku pažnju upravo suradnji s domaćim proizvođačima. A zato su i proizvodi od aronije te prirodna kozmetika dio njihove ponude. Više informacija o ovim proizvodima doznajte na mrežnim stranicama Kauflanda na adresi kaufland.hr.

VIDEO: Noževi Zwilling nude se u Programu vjernosti | Kaufland Hrvatska

Tagged