željko bak / lemax 2019

Lemaxovo novo pojačanje – Željko Bak na mjestu Voditelja proizvoda

Željko Bak preuzeo je poziciju Voditelja tima proizvoda u tvrtki Lemax, ponuđača softvera za turističke agencije i touroperatore, koja je u nepunih godinu dana narasla s 35 na 85 zaposlenih i poslovnu 2018. godinu završila s prihodima od 1,85 milijuna eura. Posljednjih mjeseci tvrtki Lemax pridružuju se vrhunski domaći stručnjaci koji prepoznaju Lemax kao poželjnog IT poslodavca osiguravajući im globalnu tržišnu prisutnost. Fokusirani na razvoj i kontinuirano unaprjeđenje svog rješenja, u Lemaxu ispunjavaju predviđene planove te u skladu s tim otvaraju poziciju voditelja proizvoda, na čijem se čelu pridružuje Željko Bak.


Željko Bak je u Lemax prešao iz Infobipa u kojemu je proveo nešto više od dvije godine na poziciji programskog menadžera. Svoje radno iskustvo stjecao je u tvrtkama DCM, B.net Hrvatska i Vipnetu, gdje je prošao “sve” – od prodajnih uloga pa sve do razvoja proizvoda.

S gotovo dva desetljeća iskustva u dizajniranju proizvoda, upravljanju i marketingu u telekomunikacijskim i ICT industriji, Bak se posvetio razvoju i upravljanju digitalnih proizvoda u cloud okruženju paralelno radeći na unaprjeđenju vlastitih menadžerskim vještina.

Godine 2017. kao dobitnik Cotrugli Business School stipendije završio je Executive MBA program koji mu je osigurao znanja iz poslovnog upravljanja, financija i ljudskih potencijala. Tijekom svog poslovnog razvoja kontinuirano je pohađao brojne edukacije, tečajeve i seminare te bio predavač na brojnim domaćim i inozemnim konferencijama, dosljedno demonstrirajući svoje sposobnosti.

Upravljanje i politika proizvoda u Lemaxu ključne su strateške odrednice tvrtke koja osim interne konsolidacije s odjelima marketinga i razvoja, za cilj ima dvije komponente. S jedne strane riječ je o unaprjeđenju softvera za turističke agencije i touroperatore koji će osigurati pokrivenost tržišta u Hrvatskoj. S druge strane riječ je optimizaciji rješenja s kojom će softversko rješenje prilagoditi međunarodnim potrebama i ojačati globalnu prisutnost tvrtke. Bakov dolazak osigurat će realizaciju tih dviju komponenti, te će zajedno s rastućim timom stručnjaka unaprijediti poslovanje tvrtke.

“Posljednjih deset godina proveo sam na pozicijama voditelja timova na razvoju proizvoda u multimedijskim i cloud inovativnim projektima na međunarodnoj razini. Drago mi je što svoja znanja i iskustva mogu prenijeti u brzorastući tim i brzorastuću, globalno prisutnu tvrtku poput Lemaxa. Prepoznao sam Lemax zbog jedinstvenog proizvoda za turističku industriju te ću zajedno s timom utjecati na postizanje međunarodnog utjecaja osiguravajući tržištu nove poslovne modele i prakse. Posebnu pozornost usmjeravat ću na odnos s postojećim korisnicima i usmjeravanju k digitalnoj transformaciji”, rekao je Željko Bak, novi voditelj proizvoda u Lemaxu.

O tvrtci Lemax

Tvrtka Lemax specijalizirana je za softversko rješenje za turističke agencije i tour-operatore. Surađuje s više od 130 korisnika na šest kontinenata i preko 50 zemalja osiguravajući im kontinuirani rast.

Sa sjedištem u Šibeniku i uredu u Zagrebu, Lemax zapošljava više od 80 stručnjaka. Nositelj je programa Strategija 2023 kroz koju će investirati do deset milijuna eura kako bi do 2023. godine prepisali kod na noviju tehnologiju čime će ojačati svoju konkurentnost na globalnom tržištu.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged