croatia laqo osiguranje - plaćanje kriptovalutama - 2022.

LAQO osiguranje omogućuje plaćanje usluga kriptovalutama

Croatia LAQO osiguranje svojim je korisnicima omogućilo plaćanje kriptovalutama na svojem webshopu. A zanimljivo, iako kriptovalute u svijetu već dugo postoje, LAQO osiguranje je prvo u Hrvatskoj koje omogućuje takvu vrstu plaćanja.

Vlasnici kriptovaluta tako na LAQO mrežnoj stranici mogu kupiti Obvezno i Kasko auto osiguranje potpuno digitalno. I to na posve jednostavan, brz i pametan način. Ova inovacija uvedena je u suradnji s poznatom domaćom fintech tvrtkom Electrocoin, a plaćanje kriptovalutama odvija se kroz njihov elektronički platni servis PayCek koji jamči sigurnost kupcima.


Dodajmo da na webshopu LAQO osiguranja možete koristiti čak 13 različitih kriptovaluta. To su bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH), ether (ETH), ripple (XRP), EOS, stellar lumen (XLM), DAI, tether (USDT), USDC, binance USD (busd), solana (SOL), dogecoin (DOGE) i litecoin (LTC).

Opcija plaćanja kriptovalutama može se odabrati pri završetku kupovine osiguranja

A tada će korisniku biti ponuđena lista dostupnih kriptovaluta. Prilikom odabira opcije plaćanja kriptovalutama i prihvaćanja uvjeta, prikazuje se iznos u kunskoj protuvrijednosti gdje je potrebno upisati svoj email i odabrati željenu kriptovalutu. Nakon odabira kriptovalute, kupac može skenirati QR kod sa svojim kripto walletom (novčanikom). A nakon izvršenja plaćanja u sandučić e-pošte stići će potvrda.

LAQO osiguranje je digitalni brend Croatia osiguranja, koji djeluje u sastavu Adris grupe. U svojoj trenutnoj ponudi nudi ugovaranje auto osiguranja u tek nekoliko klikova na web stranici. Uvođenje plaćanja kriptovalutama samo je jedna u nizu LAQO inovacija. Posljednji je LaqoPrevent, digitalna platforma koja pomoću tehnologije telematike promiče odgovorno ponašanje u prometu.

LAQO je prvo osiguranje u Hrvatskoj koje je uvelo plaćanje kriptovalutama. Time smo se još snažnije približili digitalnim korisnicima, nudeći im u potpunosti novo iskustvo kupovine. Kao digitalni osigurateljni brand kontinuirano uvodimo inovacije kojima brinemo o zajednici u kojoj poslujemo i potičemo val inovativnosti na cijelom tržištu. A uskoro pripremamo još novosti!”, rekla je Ana Zovko, direktorica Sektora za digitalni razvoj Croatia osiguranja.

VIDEO: LAQO osiguranje – Zašto se mučiš?

Tagged