kraš bonbonniere - trg bana jelačića, zagreb / prosinac 2020.

Kraš Bonbonniere trgovina seli s Trga bana Jelačića na novu lokaciju

Potres koji je 28. prosinca 2021. godine pogodio Petrinju, Banovinu i središnju Hrvatsku uzrokovao je oštećenja na zgradi na zagrebačkom Trgu bana Jelačića u kojoj je smještena trgovina Kraš Bonbonniere, zbog čega će već ista biti zatvorena.

Nova, zamjenska trgovina će se uskoro otvoriti na novoj lokaciji, a dotad iz Kraša poručuju svim kupcima da kupovinu omiljenih slatkiša mogu obaviti u najbližim trgovinama u Varšavskoj ulici 1 i Pothodniku kod Importanne Centra te u Kraš Choco Baru u Ilici 15.

“Žao nam je što zatvaramo Kraš Bonbonniere trgovinu uz koju su tijekom proteklih 60 godina odrasle generacije Zagrepčanki i Zagrepčana, u koju su prolaznici rado svraćali kako bi se zasladili tijekom dana, a turisti pronalazili neodoljive uspomene i s njima nosili kući dašak hrvatske tradicije. Danas se na neki način opraštamo od djelića povijesti, no to je neizbježno jer nam je sigurnost zaposlenika i kupaca apsolutni prioritet. Sve kupce pozivamo da posjete naše obližnje trgovine u Varšavskoj ulici i Pothodniku, a o otvorenju trgovine na novoj lokaciji pravovremeno ćemo ih obavijestiti”, rekao je Josip Šiljeg, direktor Službe maloprodaje, ugostiteljstva i organizacije događanja u Krašu.

Šilje je ujedno je naglasio i da će Kraševi zaposlenici koji su dosad radili u Kraševoj Bonbonniere trgovini na Trgu bana Jelačića biti preraspoređeni u trgovine na drugim lokacijama.

O Krašu

Povijest Kraša započinje u Zagrebu, na temeljima tvornice za proizvodnju čokolada Union koja je osnovana 1911. godine kao prvi industrijski proizvođač čokolade u jugoistočnoj Europi. Dvanaest godina kasnije zagrebačko poduzeće Bizjak započelo je s proizvodnjom dvopeka, keksa i vafla, a 1959. godine te se dvije tvornice s još nekoliko manjih proizvođača ujedinjuju pod zajedničkim imenom antifašističkog borca i sindikalista Josipa Kraša.

Povijest tvornice Kraš obilježena velikim uspjesima i prekretnicama, među kojima su i titula dobavljača kraljevskog dvora u Beču i Budimu 1913. godine te početak proizvodnje prvih bombona s crtom 1936. godine, najtanje čokolade na svijetu 1938. godine ili prve robne marke na ovim prostorima 1946. godine. Danas je Kraš suvremena tvrtka koja svoje poslovanje temelji na najvišim standardima kvalitete, bogatstvu asortimana, prepoznatljivim brendovima i stoljetnoj tradiciji.

Zajedno s tvornicama Karolinom iz Osijeka i Mirom iz Prijedora čini Kraš Grupu, vodećeg konditorskog proizvođača u jugoistočnoj Europi koji zapošljava oko 2.500 radnika. Više od polovice ukupne proizvodnje plasira na domaće tržište, dok ostatak izvozi na brojna inozemna tržišta, uključujući države u okruženju, Zapadnu Europu te prekomorska tržišta Australije, Kanade i Sjedinjenih Američkih Država, kao i pojedinih azijskih i afričkih zemalja. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama Kraša na adresi kras.hr.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -