mywings aviation - let zagreb-priština - bombardier dash 8 q400 - 2021.

Kosovski MyWings Aviation uveo izravne letove između Zagreba i Prištine

Kosovska zrakoplovna tvrtka MyWings Aviation je s hrvatskim avioprijevoznicima povezao glavne gradove Hrvatske i Kosova. Inauguracijskom svečanošću koja se održala u srijedu, 15. prosinca 2021. godine u putničkom terminalu Zračne luke Franjo Tuđman, obilježena je uspostava redovite linije između Zagreba i Prištine. Time je Zagreb izravno povezan s još jednim međunarodnim odredištem u ovom zimskom razdoblju.

Letovi između glavnih gradova Hrvatske i Kosova uvedeni su u sklopu zajedničkog projekta kosovskog MyWings Aviationa i hrvatskih avioprijevoznika Trade Aira i Croatia Airlinesa. Dodajmo da su letovi planirani tri put na tjedan – ponedjeljkom, srijedom i subotom.


U sklopu projekta planirano je da će se letovi za MyWings Aviation, vodećeg operatera u Zračnoj luci Priština, obavljati pod oznakama Trade Aira. Ta tvrtka će do kraja ožujka 2022. za navedene letove unajmljivati zrakoplove Dash 8-Q400 Croatia Airlinesa kapaciteta 76 sjedala. S početkom ljetnog reda letenja 2022. godine planirano je povećanje raspoloživih sjedala. Tada bi na liniji Zagreb – Priština trebali letjeti zrakoplovi Airbus 319 Trade Aira.

MyWings Aviation uvodi izravnu redovitu zračnu vezu između Kosova i Hrvatske

“Zadovoljstvo nam je obilježiti otvaranje još jedne nove linije i nove destinacije u zimskom redu letenja u Zagrebu. Izravna linija između Zagreba i Prištine zasigurno će doprinijeti boljoj povezanosti dvaju glavnih gradova. Uz to, imat će i pozitivan učinak na postupni oporavak zračnog prometa, kako u Zagrebu, tako i u Prištini”, rekao je Huseyin Bahadir Bedir, predsjednik zagrebačke Zračne luke.

“Zadovoljstvo nam je što smo ovim zajedničkim projektom omogućili izravnu redovitu zračnu vezu između Kosova i Hrvatske. Vjerujem da će putnici prepoznati vrijednost nove usluge na tržištu. Zagreb je ujedno 18. destinacija koju MyWings Aviation otvara iz Prištine. Uz code-share suradnju s Croatia Airlinesom putnicima nudimo širok raspon destinacija po povoljnim cijenama. Zahvaljujem hrvatskim avioprijevoznicima Trade Airu i Croatia Airlinesu na tome što su prepoznali potencijal projekta”, rekao je Gafur Aliu, predsjednik Uprave tvrtke MyWings Aviation. Više o kosovskoj zrakoplovnoj tvrtci doznajte na njihovom službenom Facebook profilu.

Tagged