korean air - airbus a330-200 - 2018.

Korean Air od rujna 2018. tri puta tjedno izravno povezuje Zagreb i Seoul

Korean Air od rujna 2018. godine će tri puta tjedno povezivati glavni južnokorejski grad Seoul i Zagreb. Ovi letovi će se održavati sve do kraja ljetnog, kao i tijekom cijelog zimskog reda letenja. Karte za spomenutu liniju će uskoro biti u prodaji.

Linija “Seoul – Zagreb” će do kraja ljetnog reda letenja letenja biti izravna. No, tijekom zimskog reda letenja linija će u povratku ići preko Züricha (Seoul – Zagreb – Zürich – Seoul). Korean Air će za Zagreb u rujnu i listopadu letjeti zrakoplovom tipa Airbus A330-200. Letovi će se održavati utorkom, četvrtkom i subotom. Avioni će polaziti iz Seoula (ICN) u 11:05, a dolazit će u Zagreb u 15:45 sati. Iz Zagreba će povratak biti u 17, a dolazak u Seoul idući dan u 10:30 sati.


Od zimskog reda letenja Korean Air, zrakoplovna tvrtka koja leti na 123 destinacije i spaja 43 zemlje svijeta, letjet će zrakoplovom tipa Boeing 787-9 Dreamliner kapaciteta 269 sjedala. Linija će letjeti ponedjeljkom, srijedom i petkom sa polaskom iz Seoula u 11:25 s dolaskom u Zagreb u 14:55 sati. Iz Zagreba avion će poletjeti za Zurich u 17 sati. Tamo će doći u 18:40, odakle će u 20:55 krenuti prema Seoulu u koji dolazi u 15:35 sati.

Uz ovu liniju koju je uveo Korean Air, ovo je već treća cjelogodišnja zrakoplovna linija iz Zagreba prema Aziji

Podsjetimo, Emirates već leti jednom dnevno za Dubai te Qatar Airways dva puta dnevno za Dohu. Spomenuta linija Seoul – Zagreb dolazi u vrijeme turističkog booma Zagreba te značajnog povećanja broja turista iz Južne Koreje. Njih gotovo pola milijuna posjetilo je Hrvatsku prošle godine.

Uz to, još jedna nova linija u Zagrebu pridonijet će dodatnom povećanju prometa Zračne luke Franjo Tuđman, koji se kontinuirano bilježi od otvorenja novog putničkog terminala. Tako je zagrebačka zračna luka nedavno dočekala ovogodišnjeg milijuntog putnika, čak 13 dana ranije nego ikad u povijesti. Dodajmo da je od početka godine do danas zabilježen kumulativni rast broja putnika od 11%. Više informacija o kartama za letove doznajte na mrežnim stranicama koreanair.com.

Tagged