konzum logo 2020

Konzum upozorava građane da ne nasjedaju na novu “nagradnu igru”

Konzum upozorava građane da ne nasjedaju i ne sudjeluju u nagradnoj igri koja ovih dana kruži Hrvatskoj, a širi se putem društvenih mreža i chat apliakcija! Ukratko, ta nova nagradna igra je lažna, a mrežna stranica na koju se navode građani bez dopuštenja Konzuma koristi njihov logo i fotografije.

Podsjetimo, u porukama stoji da je “Konzum najavio da će tijekom pandemije koronavirusa podijeliti kupone u vrijednosti od 500 kuna” te se lakovjerne građane uvjerava kako će linkom na (lažnu) Konzumovu stranicu na adresi “konzum.supermer.cc” lako doći do besplatnog kupona od 500 kuna.

Nakon ispunjavanja kratke ankete, korisnike se, prije nego dobiju navodni kupon, navodi da još “samo” poruku podijele s još 10 drugih osoba, prijatelja, obitelji, suradnika…

“Navedena stranica nosi sličan naziv i nudi glavnu nagradu da će Konzum tijekom pandemije podijeliti kupone u vrijednosti 500 kuna i upućuje na lažnu mrežnu adresu za prijavu. Pozivamo vas da nikako ne šaljete svoje osobne podatke organizatorima tih igara, kao i da ovu informaciju podijelite s prijateljima”, priopćili su iz Konzuma, a sve službene informacije možete pronaći na mrežnim stranicama Konzuma na adresi konzum.hr.

Ovakve prijevare na društvenim mrežama nisu nikakva novost – ne nasjedajte na njih!

Svako malo se otvaraju lažni profili poznatih tvrtki ili trgovačkih centara na kojima se korisnike mami primamljivim nagradama. No, uvijek je riječ o računalnoj prijevari kojom se pribavljaju osobni podaci korisnika društvenih mreža, a sa kojima počinitelji sebi ili drugima nastoje pribaviti znatnu imovinsku korist ili prouzročiti štetu korisnicima.

Zato pripazite i ne nasjedajte na prevare! Svoje osobne podatke ne dijelite samo tako, bez provjere kome ti podaci odlaze!

Ključne riječi (tagovi): - -