keindl sport | 2024.

Keindl Sport, sportski trgovački lanac, ostvario rast poslovanja u 2023. godini od 10 posto

Keindl Sport, lanac sportske opreme, predstavio je poslovne rezultate za 2023. godinu. Ukratko, tvrtka je prodajom cjelokupnog asortimana u maloprodaji i veleprodaji ostvarila rast prihoda od 10 posto u odnosu na 2022. godinu, a također, prodano je više od 16.000 bicikala. Također, Keindl Sport je prošlu godinu ostvario i širenje poslovanja u različitim smjerovima. Tako su otvorena nova maloprodajna mjesta, a ostvareni su i bolji rezultati i u veleprodaji.

Dodajmo da tvrtka trenutno broji 100 veleprodajnih partnera na području Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije, Crne Gore i Makedonije. Uz to, Keindl Sport se strateški pozicionirao uz brojne sportske događaje, među kojima se ističu ATP Umag, Istria Gran Fondo, Cro Race, Istria300, Ironman Poreč i Wings4Life.

Osim kroz širenje maloprodaje, veleprodaje i proširenje asortimana, Keindl Sport se preselio u novo i operativno efikasnije skladište u Zagrebu. Također, do kraja 2024. godine planira se veliki broj različitih projekata i akcija za povećanje popularnosti biciklističkog sporta te rast poslovanja kroz predstavljanje dodatnih pogodnosti za kupce. Neke od njih su besplatno iznajmljivanje bicikala kao i usluga besplatnog prikupa električnih bicikala na servis za područje grada Zagreba. Plan aktivnosti uključuje i društveno odgovorne projekte te nastavak ulaganja u sportske događaje. Dodatni fokus usmjerit će se i na ponudu ostale sportske opreme izvan biciklističkog svijeta. Više doznajte na službenoj Facebook stranici tvrtke.

Keindl Sport ima u planu postati i prvi izbor kupaca za skijašku i outdoor opremu

“Usprkos izazovnom razdoblju u biciklističkoj industriji, Keindl Sport raste. A rast možemo zahvaliti stalnim inovacijama u prodaji te specifičnom pristupu prema kupcima i veleprodajnim partnerima. To je rezultiralo pozitivnim operativnim rezultatima i stabilnim poslovanjem. Prisutni smo na različitim tržištima i drago nam je što smo prepoznati kao prvi izbor za sportske entuzijaste u cijeloj regiji”, rekao je Ivan Binenfeld, član uprave tvrtke Keindl Sport.

“Naša investicija u Keindl Sport došla je nakon što smo prepoznali njegov potencijal za širenje s obzirom na globalne trendove jačanja svijesti o zdravom načinu života. I dodat ću, tvrtka je ostvarila rast u odnosu na prethodno razdoblje te smo zadovoljni s ostvarenim ciljevima. I dalje ćemo nastaviti partnerski surađivati kako bi sportski entuzijasti širom regije dobili najbolju ponudu sportske opreme”, rekao je Marko Galić, partner u investicijskom društvu Provectus Capital Partners.

Tagged