keindl sport zagreb I 2022. I prodaja bicikala

Keindl Sport, jedan od vodećih trgovaca sportskom opremom, preuzeo je slovensku tvrtku Energija

Keindl Sport, jedan od vodećih maloprodajnih i veleprodajnih trgovaca sportskom opremom u regiji, preuzeo je slovensku tvrtku Energija Bikes. Preuzimanjem ove specijalizirane trgovine biciklima i biciklističkom opremom Keindl Sport je ostvario i prvu prekograničnu akviziciju. U godinu dana od investicije od strane Provectus Capital Partners, Keindl Sport bilježi veliki poslovni rast. Otvoreno je šest novih maloprodajnih lokacija, a broj zaposlenih je više no udvostručen. Također, preuzete su i neke manje trgovine, poput Giant Storea u Zagrebu.


Dodajmo da je Keindl postao vodeći distributer, ali i maloprodajni i web trgovac u segmentu bicikala i biciklističke opreme u Hrvatskoj. Tvrtka svoju prisutnost bilježi i u Sloveniji, BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji. A objedinjeni sa slovenskom Energijom, konsolidirani prihodi Keindl Sporta će ove godine doseći čak 20 milijuna eura. Više o ovoj tvrtci doznajte na mrežnim stranicama na adresi keindl-sport.hr.

Keindl Sport nastavlja s visokim stopama rasta, a tvrtka ima i velike planove

“Iznimno sam ponosan na svoj uspješan tim i rezultate koje smo ostvarili. Nakon mnogo rada na povećanju ponude i dostupnosti naših proizvoda i trgovina kupcima u Hrvatskoj, sada smo, preuzimanjem Energije napravili i prvi iskorak u maloprodaji u Sloveniji, nama izuzetno važnom tržištu. Imamo velike planove, a Keindl Sport nastavlja s visokim stopama rasta. Želimo biti prepoznati kao najpoželjnije mjesto za kupnju biciklističke i sportske outdoor opreme u regiji”, rekao je Kristijan Keindl, osnivač i izvršni direktor Keindl Sporta.

“Ponosan smo što smo postali dio ambiciozne i uspješne priče Keindl Sporta. Osjećamo da smo dobili novu snagu i polet za novi rast u Sloveniji i to će naši kupci vrlo brzo osjetiti. Tržište sportske opreme, posebno u dijelu bicikala i biciklističke opreme je jako živo. Kupci su sve zahtjevniji i vrlo je važno osigurati maksimalno korisničko zadovoljstvo. U tome vidimo veliku pomoć od strane Keindl Sporta i njegovog tima”, smatra Mitja Tancik, direktor Energije. Više o ovoj tvrtci doznajte na njihovoj službenoj Facebook stranici.

“Vidjeli smo veliki potencijal u Keindl Sportu i u razvoju tržišnog segmenta ponude proizvoda koji potiču zdravi način života. Možemo samo reći da smo u godinu dana s ovom investicijom ostvarili ambiciozne ciljeve. Keindl Sport je odlično iskoristio svoju tržišnu poziciju i pristup financiranju te se kombinacijom preuzimanja i organskog rasta u samo godinu dana pozicionirao u važnog konsolidatora u ovom segmentu sportskih trgovina u regiji”, dodao je Marko Galić, partner u PCP-u.

Tagged