početak izgradnje upravne zgrade - kaufland - donje svetice, zagreb - 2021.

Kaufland gradi sjedište na Donjim Sveticama, a uz njega i veliku trgovinu

Osim otvorenja dvije nove trgovine u Rovinju i Biogradu na Moru, ove godine je Kaufland osigurao i trajnu adrese za svoje sjedište. U siječnju 2021. godine okončani su pregovori i potpisan je ugovor o kupoprodaji cijelog kompleksa nekretnina na adresi Donje Svetice 14 / Planinska 13a u Zagrebu.

Osim toga, preko puta zgrade u kojoj se planira trajno zadržati, Kaufland gradi i novu trgovinu. To će posebno razveseliti stanovnike zagrebačke Peščenice kojima u blizinu dolazi velika trgovina u kojoj će “moći pronaći sve što im treba, s najboljim omjerom cijene i kvalitete”.


Kvadratura prodajne površine novog Kauflanda iznosit će oko 2.800 m2 i imat će više od 200 parkirnih mjesta. Na parkiralištu je u planu i e-punionica. Nova trgovina bit će izgrađena prema najnovijim standardima Kauflanda, imat će ugrađen sustav za održivo gospodarenje otpadom. Ugradit će i sustav za nadzor potrošnje struje i vode. Već je poznato da svaka trgovina Kauflanda raspolaže velikim prostorijama za odmor zaposlenika. Tako će i u ovoj zaposlenici imati na raspolaganju čak 265 kvadrata samo za sebe i svoje potrebe.

Budući Kaufland Svetice prostirat će se na tri etaže

“Naš je cilj osigurati konstantan rast Kauflanda u narednim godinama. Bilo to kupnjom zgrade našeg sjedišta ili proširenjem naše mreže trgovina. S novim objektom stvaramo nova radna mjesta i tako konkretno doprinosimo hrvatskom gospodarstvu i sveopćoj dobrobiti”, pojasnio je Patrick Rudat, predsjednik Uprave Kauflanda u Hrvatskoj.

Posebnost ove trgovine je to što će biti na tri etaže. U prizemlju će parkirati kupci, na prvom će se katu nalaziti prodajni prostor, a na drugom će katu nastati dodatno parkiralište za zgradu centrale Kauflanda. Otvorenje nove trgovine Kauflanda predviđeno je za kraj 2021. godine. Više o Kauflandu doznajte na mrežnoj stranici na adresi kaufland.hr.

Tagged