katarina mamić / cios grupa

Katarina Mamić i C.I.O.S. Grupa zajedno recikliraju odbačene auto-olupine

Ovogodišnji izbor Miss Hrvatske za Miss Svijeta nosi i društveno odgovornu notu pa je stoga Katarina Mamić, aktualna Miss Hrvatske, u suradnji s C.I.O.S. Grupom, ovogodišnjim partnerom u projektu “Ljepota sa svrhom”, pomogla u zbrinjavanju auto-olupina. Tim činom je vlastitim primjerom dodatno naglasila važnost odgovornog gospodarenja otpadom i njegovog recikliranja.

Pod motom “Ljepota sa svrhom, živim zeleno (think green)” ovogodišnji Izbor jasno označava opredijeljenost za rješavanje problema zbrinjavanja otpada i njegove ponovne uporabe.


Katarina Mamić je zajedno s osobom zaduženom za uklanjanje auto-olupina sudjelovala u izvlačenju. Na taj način se i “sama uvjerila u način rada i što je sve moguće ponovno iskoristiti, pratila je cijeli proces proizvodnje sekundarnog čelika, najkvalitetnije gotove sirovine za željezare, čijim se korištenjem smanjuju emisije stakleničkih plinova”.

“Akcijom, u suradnji s C.I.O.S. Grupom, željela sam ukazati da svatko od nas može uvelike doprinijeti zaštiti prirode, a vlastiti život učiniti ekološki prihvatljivijim i odgovornim prema budućim generacijama. Auto-olupine se mogu jednostavno i besplatno predati na recikliranje i time napraviti nešto korisno za okoliš. Više od 95% posto svake olupine može se ponovno upotrijebiti i reciklirati i time dobiti sirovine koje možemo ponovno koristiti. Osim što ćemo okoliš učiniti čišćim i ljepšim, prilikom predaje cjelovitog vozila može se i zaraditi – jedna kuna po kilogramu, odnosno prosječno tisuću kuna za jedno vozilo – pa zar to nije odlično?”, rekla je Katarina Mamić, aktualna Miss Hrvatske.

Auto olupine prijavite na besplatni broj telefona 0800 0204

Tako je i Katarina svoju ekološku akciju zbrinjavanja započela pozivom na besplatni broj 0800 0204, promptno ugovorivši uklanjanje auto-olupine iz prirode i preuzimanje na obradu. Na primjeru baš te auto-olupine, aktualna missica Katarina Mamić ukazala je na puni smisao recikliranja – od predmeta koje više ne koristimo dobivamo nove proizvode i sirovine za ponovnu uporabu i nove proizvodne procese.

“Postoje moderne tehnologije koje omogućavaju pretvaranje otpadnih materijala u vrijedne sirovine i nove resurse, bez negativnih utjecaja na okoliš i zdravlje. Danas svi pričaju o plastici – plastična vrećica proizvede se za jednu sekundu, koristi 20 godina, a treba joj do 400 godina za razgrađivanje u prirodi! Znate li da se od 18 recikliranih plastičnih boca može napraviti jedna majica nogometnog dresa? Nemojmo stoga odbacivati otpad u prirodu i narušavati njezin sklad, pokažimo odgovornost!”, istaknula je Katarina na kraju svoga druženja sa zaposlenicima C.I.O.S. Grupe, najveće privatne grupacije u Hrvatskoj i regiji u sektoru gospodarenja otpadom.

“Upravo zato je važno da svatko u svom životu napravi bar mali pomak – time ćemo pozitivno utjecati na kvalitetu i održivost našeg života na jednom i nama jedinom planetu Zemlji”, zaključila je Katarina koja je sudjelovanjem u akciji čišćenja prirode zaslužila hashtag #ljepotasasvrhom. Više o akciji uklanjanja olupina doznajte na mrežnim stranicama C.I.O.S.-a na adresi ciosgrupa.com.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - -