jysk trgovina hrvatska 2020

JYSK zaposlenicima u trgovinama unatoč krizi isplatio rekordan bonus

Da je financijska godina 2019./2020. za JYSK bila uspješna, svakako mogu posvjedočiti njegovi zaposlenici u trgovinama širom Hrvatske, kojima je na razini godine u prosjeku isplaćen bonus veći za gotovo 10% u odnosu na godinu ranije. To je ujedno i najveći isplaćen iznos bonusa u maloprodaji od kada JYSK posluje u Hrvatskoj.

Sustav bonusa u JYSK-u funkcionira na način da zaposlenici u svakoj pojedinoj trgovini imaju mogućnost ostvariti bonus sukladno rastu prometa pojedine trgovine u odnosu na prethodnu godinu, što znači da postoje i razlike u isplaćenom bonusu između samih trgovina.


“Naravno da sam ponosna. Naši djelatnici imaju mogućnost ostvariti bonus sukladno visini postignutog prometa te sam bonus nema limita. Dakle, ovako velik bonus je isplaćen zato što je prošla financijska godina bila sjajna godina za nas”, rekla je Vesna Kukić Lončarić, country managerica JYSK-a.

Bonus sustav je posložen tako da nagrađuje vrhunski rezultat i vrhunske djelatnike, što se u JYSKovom slučaju pokazalo izvrsnom kombinacijom.

Najviši bonusi isplaćeni djelatnicima trgovina u Westgate Shopping City centru, Varaždinu i Čakovcu

Posebno je zanimljiva činjenica kako je financijska godina 2019./2020. specifična i po tome što su sve JYSK-ove trgovine ovog proljeća zbog pandemije korona virusa bile potpuno zatvorene na 40 dana te da se “unatoč nezahvalnoj situaciji uspio ostvariti vrhunski rezultat”.

Bonus na promet isplaćuje se na temelju zajedničkog rada bez obzira na radno mjesto, jer cijela trgovina funkcionira kao tim i bonus se dijeli na sve zaposlene u jednakom omjeru. S obzirom na to da se nagrađuje ostvaren rezultat, ove godine najbolja trgovina je imala priliku dobiti za svakog od djelatnika bonus preko 32.000 kuna.

Tagged