julius meinl - inspresso biorazgradive kapsule za kavu - 2020.

Julius Meinl predstavlja potpuno biorazgradive Inspresso kapsule za kavu

Međunarodno uspješna austrijska obiteljska tvrtka Julius Meinl, sinonim za vrhunsku kavu. Kako tvrtka ide u korak sa svjetskim trendovima održivosti i očuvanja prirodnog sklada, predstavila je nove, 100% biorazgradive Inspresso kapsule za kavu!

Kapsule su izgrađene od kompostiranog biopolimera dobivenog iz obnovljivih sirovina. Uz sigurnu zaštitu arome zahvaljujući patentiranom poklopcu kapsule imaju i OK COMPOST certifikat, što znači da se mogu industrijski kompostirati na temperaturi višoj od 60 °C. Dodajmo da se potrošene kapsule ua kavu raspadnu za 12 tjedana, stvarajući zdrav kompost.


Od početka masovne proizvodnje plastike 1950-ih godina do danas, procjenjuje se, proizvedeno je 8,3 milijarde tona. Čak 80 posto plastike postalo je otpad. Od toga otpada, svega devet posto je reciklirano. Zna se i da neke vrste plastike traju i više od 500 godina pa je matematika jasna – plastika je opasna i gotovo neuništiva. Zato se tvrtka okrenula održivom razvoju i posvetila veliku pažnju ekologiji.

Julius Meinl je poznat po kavi vrhunskog okusa i karakteristika, a u Inspresso inačici donosi “savršenu pripremu u svakoj šalici”

Jedinstveni dizajn kapsula za kavu i visoka funkcionalnost aparata za pripremu kave izvlače sve suptilne note iz ovih izuzetnih mješavina kave. Patentirana zračna barijera u kapsuli održava kavu svježom, a potisak vode od 20 bara osigurava savršenu ekstrakciju i bogatstvo okusa prilikom svakog serviranja.

“Želja nam je malim, ali značajnim koracima svijet učiniti boljim mjestom za nas i za buduće generacije. Inspirirajte se našim mješavinama kava u novim biorazgradivim kapsulama i priključite se našim nastojanjima da uljepšamo svijet i sačuvamo planet”, poručuju iz tvrtke Julius Meinl.

Inspresso kapsule dostupne su u pet posebnih mješavina. To su Espresso Crema, Espresso Decaf, Lungo Clasicco, Ristretto Intenso i Lungo Arabica. Također, kapsule za kavu su Nespresso kompatibilne. Uživajte u kavi odgovorno, jer savršena je kava – samo kada je Zemlja zdrava! Više o Juliusu Meinlu doznajte na mrežnim stranicama tvrtke na adresi juliusmeinl.com/hr.

Tagged