jaggety - začinska mješavina - 2020.

Jaggety – potpuno prirodna ručno rađena začinska mješavina za jela

Odgajateljica Jasna Karavanić u petoj epizodi projekta “Startaj Hrvatska”, kojeg su pokrenuli SPAR Hrvatska i Nova TV, predstavila je začinsku mješavinu za jela Jaggety. Riječ je o ručno rađenom, potpuno prirodnom dodatku jelima, koji ne sadrži bojila niti pojačivače aroma.

Ideja za stvaranje ovog proizvoda rezultat je Jasnine želje za promjenom prehrambenih navika i gubitkom kilograma. Prije osam godina odlučila je okrenuti “novu stranicu u životu” i poraditi na vlastitom zdravlju. Kako joj je u novoj vrsti prehrane nedostajalo okusa i mirisa, poželjela je nabaviti prirodan začin koji će moći svakodnevno konzumirati. Nezadovoljna svime što je pronašla na tržištu, ali ustrajna u odluci da pronađe ono što traži, Jasna je počela eksperimentirati.


Nakon isprobavanja brojnih receptura, omjera i udjela pojedinog povrća, uskoro je došla do idealne formule i nazvala je Jaggety. Ova mješavina začina sadrži više od 50 posto sušenog povrća – mrkvu, korijen celera, korijen pastrnjaka, poriluk te list peršina uz dodatak himalajske soli i kurkume. Jasna ga izrađuje ručno i od namirnica s domaćih OPG-ova. Zbog načina prerade povrća i procesa izrade začina, hranjive vrijednosti namirnica maksimalno su očuvane.

Jasnu su pozitivne reakcije obitelji i prijatelja motivirale da se prijavi na projekt Startaj Hrvatska. Kroz njega joj je stručni tim SPAR-a pomogao u savladavanju svih izazova na putu ostvarenja njenih snova. Od prikupljanja potrebne dokumentacije, preko zadovoljavanja zakonskih zahtjeva za hranu, do izrade specifikacije proizvoda i drugih važnih koraka.

jaggety - jasna karavanić - 2020

Jaggety, neizostavan u svakoj kuhinji, omogućava uživanje u bogatom okusu jela

SPAR je Jasni pomogao u pronalasku partnera za rezanje, mljevenje i sušenje povrća kako bi povećala svoj kapacitet proizvodnje, a koji je bio važan za dolazak proizvoda na police velikog trgovačkog lanca.
Jaggety danas možete kupiti u svim INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima na 51 lokaciji diljem Hrvatske.

Osim Jasne, priliku za poduzetnički iskorak i plasman svojih proizvoda uz pomoć SPAR-a Hrvatska dobilo je još sedam poduzetnika. Njihove životne i poduzetničke priče gledatelji mogu pratiti subotom u poslijepodnevnom terminu na Novoj TV. Više informacija o začinskom bilju Jaggety doznajte na mrežnoj stranici na adresi jaggety.com.

Tagged