izdavačka kuća v.b.z. / interliber 2019

Izdavačka kuća V.B.Z. za Interliber priprema odlične naslove domaćih i stranih autora

Izdavačka kuća V.B.Z. za nadolazeći Interliber priprema odlične naslove domaćih i stranih autora, među kojima izdvajamo novi roman Mani Gotovac “Rastanci”, autobiografiju Vedrane Rudan “Ples oko sunca”, “Malu psihološku kuharicu” Mirjane Krizmanić, dugoočekivani putopis Borisa Veličana “Stakleni grad”, romane “Kuća” Ivice Ivaniševića i “Plivač” Ivice Prtenjače, poeziju Andrijane Kos Lajtman “Stepenice za Stojanku K” te mnoge druge. Od stranih izdanja, osim svjetskih bestselera “Nijema pacijentica” i “Šaptač”, koji su već osvojili hrvatsku publiku, izdvajamo roman “La Superba” hvaljenog i nagrađivanog nizozemskog književnika Ilje Leonarda Pfeijffera (1968.), tematski i stilski višeslojnu postmodernu odu imaginaciji s posvetom jedinstvenom gradu – Genovi.


Knjiga La Superba (2013.) ostvarila je velik međunarodni uspjeh – prevedena je na više od deset stranih jezika i nagrađena je s nekoliko važnih književnih nagrada, među kojima i najprestižnijim nizozemskim književnim priznanjem, nagradom Libris (2014.).

Od ostalih novih knjiga posebno izdvajamo grafički roman Yelin autora Irmina Barbare “koji izlazi u novoj biblioteci Na margini. U istoj biblioteci objavit će se roman Opasno ljeto u Mumindolu nagrađivane švedske autorice Tove Jansson koja je svjetsku slavu stekla serijom knjiga o Muminima, danas klasicima dječje književnosti koji su prevedeni na više od 50 jezika te se i dalje prevode i objavljuju u cijelom svijetu. Ugledna makedonska književnica Lidija Dimkovska napisala je roman Non-Oui, biografsko putovanje dviju generacija u kojem se isprepliću prošlost i sadašnjost jedne obitelji razdvojene morem.

Od publicistike izdvojit ćemo knjigu o pečenju kruha i peciva s domaćim kvasom, Kvasomaniju, mlade slovenske autorice Anite Šumer koja nas uvodi u već pomalo zaboravljen svijet pečenja zdravog i ukusnog kruha naših baka. Potom izdvajamo knjigu Život u svjetlosti svjetski poznatog autora Jakoba Libermana, u kojoj govori o povezanosti svjetlosti i svijesti te načinu na koji ta veza utječe na svaki aspekt našeg života. Umijeće jednostavnog življenja poznatog japanskog dizajnera zen-vrtova i zen-budističkog redovnika Shunmya Masuna u 100 jasnih i praktičnih metoda za svaki dan pokazuje nam kako na jednostavan način unijeti dašak zena u svoj život i pronaći radost i smirenje u svakodnevnoj užurbanosti i kaosu.

Također, tu ćete pronaći i obiteljsku sagu Razbijeno zrcalo autorice Merce Rodoreda o tri generacije obitelji Valldaura u Barceloni, od kraja 19. stoljeća do Francove diktature te novo izdanje romana Svila, možda najpoznatijeg romana talijanskog muzikologa i književnika Alessandra Baricca.

Ovo su samo neki od noviteta koje će čitatelji moći kupiti na V.B.Z.-ovom štandu, gdje će se izložiti više od 1000 raznih naslova sniženih od 20% do 80%!

Vidimo se na Interliberu na Zagrebačkom Velesajmu u paviljonu 5 i 6.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged