ivan vlaho / zagrebačka banka / 2021.

Ivan Vlaho imenovan novim predsjednikom Uprave Zagrebačke banke

Nadzorni odbor Zagrebačke banke je na sjednici održanoj 12. travnja 2021. godine donio odluku da Ivan Vlaho postaje novi predsjednik Uprave ZABA-e. Vlaho će tu funkciju obnašati na mandatno razdoblje do isteka tekućeg mandata Uprave Banke, odnosno 7. veljače 2023. Ivan Vlaho zamijenit će 1. rujna trenutnog predsjednika Uprave Romea Collinu, koji nakon 40 godina u bankarstvu odlazi u mirovinu.

Na istoj je sjednici Nadzorni odbor imenovao Jasnu Mandac za članicu Uprave Banke. Jasna Mandac zamijenit će dosadašnjeg člana Uprave Lorenza Ramajolu, koji će ostati na svojoj poziciji do 1. svibnja 2021. godine. Nakon ove funkcije, preuzeti će novu upravljačku poziciju unutar UniCredit Grupe. Dodajmo da Odluka o imenovanju novih članova Uprave podliježe suglasnosti Hrvatske narodne banke. Banka će obavijestiti javnost o datumu kada će novi članovi Uprave započeti svoj mandat.


“Čestitamo Ivanu na imenovanju i želimo mu puno sreće na novoj poziciji. Sigurni smo kako će njegovo veliko znanje i iskustvo biti od velike koristi Zagrebačkoj banci. Uspješno je vodio banke Grupe UniCredit u Srednjoj i istočnoj Europi pokazujući snažnu predanost i vodstvo. Njegovo imenovanje dokazuje predanost Grupe razvoju svojih talenata i uspješno planiranje programa sukcesije”, poručili su Gianfranco Bisagni i Niccolo Ubertalli, glavni direktori UniCreditovog Komercijalnog bankarstva Srednje i istočne Europe.

“Želimo zahvaliti Romeu Collini na vrijednom doprinosu tijekom njegove karijere. Posebno na njegovom zalaganju u daljnjem jačanju vodeće pozicije ZABA-e na hrvatskom tržištu u ovim izazovnim pandemijskim vremenima. Njegova dokazana iskustva na međunarodnoj bankarskoj sceni, bogato iskustvo u industriji i vodstvu osigurali su uspješnu provedbu strategije Grupe i Banke. Želimo mu uspjeh u sljedećem poglavlju njegovog života”, dodali su Bisagni i Ubertalli.

Ivan Vlaho – biografija

Vlaho je karijeru započeo 2000. godine kao analitičar rizika u Zagrebačkoj banci u Mostaru, u Bosni i Hercegovini. Tijekom gotovo 21 godine rada u UniCreditu obnašao je nekoliko funkcija i radio u nekoliko članica UniCredit Grupe. Od 2010. do 2013. bio je predsjednik Uprave UniCredit Bank Banja Luka.

Od 2013. do 2016. godine obnašao je funkciju predsjednika Uprave UniCredit Bank Mostar. 2016. postao je direktor Maloprodaje UniCredita za Srednju i istočnu Europu. U 2019. Vlaho je imenovan zamjenikom predsjednika Uprave UniCredit Bank u Mađarskoj. Ivan Vlaho je diplomirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Više o ZABA-i doznajte na mrežnoj adresi zaba.hr.

jasna mandac / zagrebačka banka / 2021.

Jasna Mandac

Mandac se pridružila Zagrebačkoj banci 1997. godine, a nakon nekoliko specijalističkih i rukovodećih pozicija postala je direktoricom Financija 2005. godine. 2007. godine imenovana je direktoricom Strategije, planiranja, proračuna i kontrolinga, a od rujna 2007. do 2015. Mandac je preuzela ulogu direktorice Upravljanja aktivom i pasivom.

Od 2015. do 2017. godine preuzela je poziciju direktorice Tržišnih, likvidnosnih i operativnih rizika, integracije rizika i interne validacije u Zagrebačkoj banci. Od rujna 2017. bila je članica Uprave zadužena za financije u UniCredit Bulbank, najvećoj banci u Bugarskoj. Mandac je diplomirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagreba.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - -