span zagreb / microsoft advanced specializations / 2021.

IT tvrtka Span ima 8 Microsoftovih naprednih specijalizacija i 18 kompetencija

Napredne specijalizacije dodatno su jamstvo izvrsnosti i dodjeljuju se najstručnijim Microsoft partnerima – a Span je prva i jedina tvrtka Hrvatskoj s osam takvih specijalizacija! One ovu IT tvrtku svrstavaju među rijetke Microsoftove partnere u svijetu koje posjeduju toliki broj visoko specijaliziranih kompetencija.

Uz ovu veliku potvrdu marljivog rada, Span je i ponosan vlasnik 18 Microsoftovih kompetencija – 16 Gold i 2 Silver. Dok Microsoftove kompetencije potvrđuju znanje Microsoft partnera u primjeni određene tehnologije ili proizvoda, napredne specijalizacije fokusiraju se na specifičnu nišu unutar kompetencije. A one zahtjevaju posjedovanje dublje, detaljnije vještine i znanja na području određenih rješenja.


Microsoftove napredne specijalizacije odraz su kontinuiranog usavršavanja i vrhunskih isporučenih projekata jedne kompanije. Uključuju određen broj certificiranih stručnjaka, ispunjavanje zahtjevnih kriterija performansa u specifičnom području, učinkovitu implementaciju pojedinih servisa kod korisnika, realizaciju kvalitetnih projekata te jasno raspisane procedure i metodologije njihove isporuke. Kao Microsoft Gold Partner i kompanija s čak osam Microsoft naprednih specijalizacija kojima dodatno ističe svoju stručnost, Span nastavlja kreirati najbolja IT rješenja koja će privatnom i javnom sektoru omogućiti digitalno poslovanje budućnosti.

Prvu Microsoftovu naprednu specijalizaciju Span je stekao u lipnju 2020. godine

Time je tvrtka prva u Hrvatskoj postala vlasnik Microsoftove Adoption and Change Management napredne specijalizacije. Ubrzo je uslijedila specijalizacija Windows Server and SQL Server Migration to Microsoft Azure. A krajem 2020. godine uslijedila je i treća Microsoftova napredna specijalizacija – Teamwork Deployment.

Span je jedina kompanija u Hrvatskoj s tri napredne specijalizacije iz sigurnosti – Indentity and Access Management, Information Protection and Governance i Threat Protection. Kompanija je stekla naprednu specijalizaciju i za Meeting and Meeting Rooms for Microsoft Teams i Calling for Microsoft Teams. Span radi s velikim klijentima, na velikim cloud projektima slijedeći određene okvire i prakse. Uz brojne napredne specijalizacije, Span je dobio i Cloud Adoption Framework status. Time su korisnici usluga kompanije dobili potvrdu da su cloud projekti kompanije i metodologija njihove izrade provjerena i odobrena od strane Microsofta.

Za uspjeh Spana u najvećoj su mjeri zaslužni zaposlenici

Uz ostvarene certifikate kojima potvrđuje svoju izvrsnost, za kvalitetu rada kompanije, visoku razinu povjerenja i čvrstih odnosa s više od 1200 klijenata diljem svijeta u najvećoj su mjeri zaslužni upravo njezini zaposlenici. Oni prosječno godišnje provedu više od 100 sati na treninzima i usavršavanjima i posjeduju prosječno više od četiri certifikata.

“U slučajevima kada korisnik traži najveću razinu stručnosti od strane Microsoft partnera pri planiranju svog projekta, poboljšanju svoje IT sigurnosti ili produktivnosti, tada Span, upravo zbog novostečenih Microsoft naprednih specijalizacija, postaje prvi izbor pri odabiru pouzdanog IT partnera”, rekla je Mihaela Trbojević, Product Marketing Director u Spanu.

Posljednjih šest godina Span ostvaruje prosječan godišnji rast prihoda iznad 20 posto

A danas ova domaća IT tvrtka jedna od vodećih hrvatskih IT kompanija. Jedna je od najvećih izvoznika, koji dvije trećine svojih prihoda ostvaruje na međunarodnom tržištu. Uz zagrebačko sjedište društva te urede u Osijeku i Rijeci, Span ima podružnice izvan Hrvatske. One su u Sloveniji, Velikoj Britaniji, SAD-u, Njemačkoj, Ukrajini, Azerbajdžanu i Švicarskoj. Dodajmo samo da Span posluje na 100+ tržišta i šest kontinenata. Neki od klijenata Spana su McDonalds, Starbucks, Rimac Automobili, Metinvest Grupa i Infobip. Uz spomenuta tržišta tvrtka je kreirala i jasnu viziju daljnjeg širenja na tržišta Centralne Azije i Istočne Europe.

“Najveća vrijednost Spana je znanje naših zaposlenika. A specijalizacije su priznanje kompaniji za dugogodišnje ulaganje u ekspertizu naših stručnjaka, kao i potvrda jasnog puta u budućnosti. Kao jedan od ključnih Microsoftovih partnera na međunarodnoj razini, nastavit ćemo kreirati i implementirati najbolja IT rješenja za poslovanje korisnika na postojećim i novim tržištima”, rekao je Nikola Dujmović, predsjednik Uprave Span Grupe. Više o ovoj IT tvrtci doznajte na mrežnim stranicama na adresi span.eu.

Video: Span Academy 2021.

Tagged