uralubs barometer 21 - gruber reisen - traveller online

Istraživanje: Hrvatska među Austrijancima najtraženija turistička destinacija

Austrijski turoperater Gruber Reisen objavio je rezultate istraživanja “Barometar putovanja u 2021. godini” prema kojima je kojima je Hrvatska vodeća i najtraženija turistička destinacija na austrijskom tržištu, piše magazin Traveller Online.

Prema rezultatima istraživanja Hrvatska je među Austrijancima najpoželjnija turistička destinacija, s 36 posto putovanja. Kao poželjne destinacije slijede Austrija s 33 posto, Grčka s 30 posto, Italija s 28 posto te Španjolska s 15 posto.


“Ovo su odlični pokazatelji na nama vrlo važnom austrijskom tržištu. Posljedica je to, između ostalog, i kontinuiranih promotivnih aktivnosti koje provodimo na najvažnijim emitivnim tržištima, a koje za cilj imaju pozicioniranje naše zemlje koja je sigurna, raznolika, kvalitetna, dobro pripremljena i najbliža turistička destinacija“, rekao Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Rezultati također pokazuju kako je potražnja za putovanjima velika, jer je 23% ispitanika već bukiralo putovanje u 2021. godini, a 73% ispitanika je reklo da će svoja putovanja bukirati kada se stvore uvjeti za to. Tek 2% ispitanika je reklo da će zbog koronavirusa i osjećaja nesigurnosti ove godine ostati kod kuće.

Od aktivnosti koje preferiraju na turističkim putovanjima 58% ispitanika navelo je odmor na plaži

Sve više raste i udio posjeta gradovima, kružnih putovanja, wellnessa i smještaja u luksuznim vilama.

Što se tiče trajanja i frekvencije putovanja, 47% ispitanika se odlučilo za putovanje u trajanju do tjedan dana, dok je njih čak 45% izrazilo interes i za putovanja u trajanju od dva tjedna. 39% ispitanika je reklo da na odmor želi otputovati dva puta godišnje.

“Prilikom bukiranja putovanja turisti posebnu pozornost pridaju sigurnosti u odredišnoj destinaciji, a vrlo im je važna i mogućnost besplatne promjene bukinga ili drugih mogućnosti storniranja uz minimalne troškove”, rekao je Branimir Tončinić, direktor Ureda Hrvatske turističke zajednice u Austriji. Više informacija o Hrvatskoj turističkoj zajednici doznajte na mrežnim stranicama na adresi htz.hr.

Tagged