pangea kampus, vodnjan, infobip, 2020.

Infobip uspješno zaključio prvo vanjsko financiranje s društvom One Equity Partners od 200 mil. dolara

Infobip, vodeća IT tvrtka u Hrvatskoj i regiji i društvo za kapitalna ulaganja One Equity Partners (OEP), potpisali su ugovor o značajnom strateškom ulaganju. Ovo je prvo vanjsko financijsko ulaganje u vodnjansku IT tvrtku, a iznosi više od 200 milijuna dolara, čime je potvrđena vrijednost kompanije na razini jednoroga. To je ujedno i najveće europsko softversko ulaganje serije A financiranja u posljednjih nekoliko godina. Infobip u OEP-u dobiva iskusnog strateškog partnera koji će kompaniji pomoći izgraditi prisutnost na tržištu Sjeverne Amerike i ubrzati rast tvrtke kroz strateške akvizicije.

“OEP ima bogato iskustvo u poticanju transformacijskog rasta kod tvrtki u koje investira. Uzbuđeni smo što ćemo surađivati s ovim jedinstvenim timom u vremenima kada se Infobip snažno širi. Uvjereni smo da konverzacijska korisnička sučelja transformiraju način naše interakcije s digitalnim uslugama i ona će zauvijek promijeniti načine naše interakcije sa svijetom koji nas okružuje. Idemo prema novoj eri koju nazivamo interakcija 4.0 u kojoj surfanje internetskim stranicama ili skidanje mobilnih aplikacija zamjenjujemo konverzacijskom interakcijom kao temeljem komunikacije. Infobip planira biti predvodnik ove ere, a investicija OEP-a pomoći će nam u dostizanju tog cilja”, rekao je Silvio Kutić, izvršni direktor Infobipa.

OEP ima dugu i uspješnu povijest ostvarivanja partnerstava s osnivačima i dioničarima tvrtki najviše kvalitete, najbrže rastućim globalnim telekomima te softverskim tvrtkama. Upravo kroz takva partnerstva je OEP uspješno primjenjivao svoje iskustvo i ekspertizu putem omogućavanja transformacijskih akvizicija i daljnjih ulaganja u organski rast, što kompanijama značajno dodatno proširuje tehnološke mogućnosti, geografski doseg i tržišni udio.“U OEP-u smo uzbuđeni sklopljenim partnerstvom s Infobipovim suosnivačima Silvijem Kutićem, Robertom Kutićem i Izabelom Jelenić. Zajedno dijelimo viziju kojom ćemo dodatno potaknuti Infobipov rast uoči IPO-a, kako na globalnoj razini, tako i na sjeverno američkom tržištu provedbom niza identificiranih strateških akvizicija. Duboko smo impresionirani Infobipovim timom koji je izgradio vrhunsku, SaaS – enabled komunikacijsku platformu kojom omogućuju vodećim globalnim kompanijama bogatije korisničke interakcije, dok partnerskim telekom operatorima optimiziraju performanse”, rekao je Chip Schorr, Senior Managing Director OEP.

Citi, Morrison & Foerster i EY savjetovali su Infobip, dok su Latham & Watkins i KPMG savjetovali OEP

Infobip je 2020. godine četvrti put zaredom proglašen najboljim pružateljem A2P SMS usluga na svijetu, prema godišnjem ROCCO izvještaju. Tvrtka je prošle godine ostvarila prihod 602 milijuna eura, a u proteklih je 10 godina zabilježila prosječni godišnji rast od 48 posto. Osnovan prije 14 godina, Infobip je izrastao u vodeću globalnu komunikacijsku platformu u oblaku (CPaaS), a ove je godine predstavio svoj model softvera kao usluge (SaaS) s ciljem stvaranja vrhunske interakcije poslovnih subjekata s krajnjim korisnicima. Tvrtka surađuje i u partnerstvu je s velikim brojem telekom operatora, nedavno je potvrđena kao pouzdani partner udruženja GSMA za „Identity Revenue“ inicijativu, omogućavajući tako rast prihoda telekom operatorima korištenjem tehnologije digitalnog identiteta.

O One Equity Partners

OEP je društvo za kapitalna ulaganja u segmentu srednje velikih poduzeća usmjereno na industrijski, zdravstveni i tehnološki sektor u Sjevernoj Americi i Europi. Društvo gradi vodeće tvrtke na tržištu identificirajući i provodeći transformativne poslovne kombinacije. OEP je pouzdan partner s diferenciranim investicijskim procesom, širokim timom seniora i dokazanim rezultatima generiranja dugoročne vrijednosti svojim partnerima. Društvo je od 2001. godine zaključilo više od 180 transakcija diljem svijeta. OEP, osnovan 2001. godine, odvojio se od JP Morgana 2015. godine. Društvo ima urede u New Yorku, Chicagu i Frankfurtu.

O Infobipu

Infobip je krenuo kao mala startup kompanija iz Vodnjana u Istri. Danas, s više od desetljeća iskustva u IT industriji, Infobip globalno zapošljava više od 2100 ljudi te kroz 60+ ureda posluje na šest kontinenata. Kompanija pruža vlastito izgrađenu tehnologiju koja može doprijeti do preko sedam milijardi mobilnih uređaja i stvari u više od 190 zemalja, omogućavajući tako besprijekornu mobilnu komunikaciju poslovnih subjekata s njihovim krajnjim korisnicima – na svakom kanalu i uređaju, u svakom trenutku i bez obzira na to u kojem se dijelu svijeta nalaze. Tvrtka je direktno povezana s više od 600 telekom operatora diljem svijeta te surađuje i u partnerstvu je s vodećim kompanijama koje razvijaju messaging aplikacije, bankama, društvenim mrežama, tehnološkim kompanijama i agregatorima.

Infobip je u svijetu prepoznat kao dobitnik brojnih nagrada za kvalitetu usluga koje provodi pri čemu surađuje s više od 300000 klijenata; s najvećim svjetskim chat aplikacijama poput WhatsAppa, Vibera, Telegrama, te s globalno poznatim brendovima poput Virgin Megastore, Strave, Ubera, Zendeska, Burger Kinga i mnogim drugima.

silvio kutić, infobip, 2020.

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - -