infobip shift 2024 | zadar croatia

Infobip Shift 2024 | Najveća developerska konferencija u ovom dijelu Europe održat će se u Zadru od 15. do 17. rujna

Infobip Shift, najveća developerska konferencija u ovom dijelu Europe, održat će se u Zadru od nedjelje do utorka, od 15. do 17. rujna ove, 2024. godine. A program ovog tehnološkog događaja tako će prvi puta obuhvatiti tri dana te četvrtu godinu zaredom okupiti tisuće predstavnika globalne IT industrije. Program konferencije počinje već u nedjelju, 15. rujna, kada će sudionici moći prisustvovati nekoliko manjih, tematski različitih i neformalnih tehnoloških događaja na više lokacija u Zadru, a nastavlja se tijekom iduća dva dana u Športskom centru Višnjik.

Infobip Shift se trudi svake godine posjetiteljima ponuditi nešto novo u odnosu na prethodno izdanje. Također, ova poslovno-tehnološka konferencija nastoji napraviti iskorak u programu, produkciji i popratnom sadržaju. Proširenje na tri dana nam se tako čini kao logičan potez koji će omogućiti sudionicima više prilika za druženje s kolegama iz industrije. A upravo je mnogima stvaranje novih poznanstava važan razlog za dolazak na Infobip Shift“, rekao je Nikola Radišić, voditelj Shiftovog tima u Infobipu.

“Naravno, jednako važna su i predavanja renomiranih govornika, kojih ćemo okupiti više od 80 na šest pozornica. Naša želja je kontinuirano ulagati u konferenciju i time podizati vrijednost koju posjetitelji Infobip Shifta dobivaju. Proširenjem programa događaju dajemo dimenziju više. A kvalitetom programa želimo postaviti nove standarde kada su tehnološka događanja u pitanju”, dodao je Radišić.

Microsoft, Spotify, Reddit…

Organizatori ističu kako popis govornika još nije finaliziran. No, već sada mogu potvrditi predavanja stručnjaka iz tehnoloških divova poput Microsofta, Spotifyja i Reddita, kao i kompanija dobro poznatih developerima kao što su Postman, JetBrains i JFrog. Uz predavanja, konferencija uključuje i radionice, EXPO dvoranu s 30 izlagača. Ali i unutrašnje i vanjske prostore za sastanke i opuštanje između predavanja.

“Teme koje će se ove godine obrađivati na konferenciji Infobip Shift uključuju sveprisutnu umjetnu inteligenciju i sve važniju cyber sigurnost. No, tu će biti i teme koje su developerima uvijek aktualne. Poput programerskih alata, front-end i back-end razvoja te programiranja u cloudu. U oblikovanju programa vodili smo se relevantnim temama u industriji. Ali i povratnim informacijama koje smo dobili od lanjskih posjetitelja. Nemoguće je udovoljiti svačijem ukusu. No, potrudit ćemo se da svi posjetitelji Infobip Shift napuste s novima znanjima i vještinama”, ističe Radišić.

Poseban program održat će se u dvorani Infobipovog Startup Tribea. Uz štandove najzanimljivijih domaćih i međunarodnih nadolazećih kompanija, održat će se paneli i predavanja važni za sve koji pokreću startup ili o tome razmišljaju. Pitching natjecanje postavit će startupe pod svjetlo reflektora gdje će predstaviti svoj proizvod stručnom žiriju. No, predstavit će ga i nizu investitora iz cijelog svijeta koji će pomoći savjetom, a možda i ulaganjem.

Infobip Shift je globalno prepoznatljiv brand

“Ponosni smo što, prateći rast Infobipa na međunarodnom tržištu, šira tehnološka zajednica sve više prepoznaje i Shift kao kvalitetan događaj koji vrijedi posjetiti. A naš cilj ostaje isti. On je osnaživati i podupirati developerski i startup ekosustav. Ne sumnjam da ćemo i ove godine u Hrvatskoj održati događaj koji može stati uz bok vodećim tehnološkim konferencijama u svijetu”, zaključio je Nikola Pavešić, Infobipov direktor za odnos s developerima i startupe.

Domaći Infobip Shift narastao je u jednu od najvećih developerskih konferencija u Europi. A zajedno s američkim izdanjem u Miamiju čini globalno prepoznatljiv brand među IT profesionalcima. Iz Infobipa ističu kako i ove godine u Zadar stižu posjetitelji iz SAD-a, Norveške, Ujedinjenog Kraljevstva, Finske i brojnih drugih svjetskih zemalja. Više informacija o konferenciji, programu i ulaznicama nalazi se na internetskim stranicama Infobip Shifta na adresi shift.infobip.com.

VIDEO: Infobip Shift 2023 AftermovieVIDEO:

Tagged