infobip - izabel jelenić, silvio kutić, ivan burazin i roberto kutić - 2021.

Infobip preuzeo konferenciju Shift i predstavio Developer Experience odjel

Infobip, vodeća IT kompanija u Hrvatskoj, pruzela je tehnološku konferenciju Shift. Uz tu akviziciju, tvrtka je najavila “strateški pomak u svom poslovanju stavljajući u fokus developere”. Ujedno je Ivan Burazin, osnivač i CEO ove tehnološke konferencije, imenovan članom Uprave za developersko iskustvo u Infobipu. Točnije, postao je Chief Developer Experience Officer.

Desetljeće iskustva u produciranju developerskih, fintech i AI konferencija pozicioniralo je Shift kao vodećeg regionalnog organizatora tehnoloških konferencija. Ova akvizicija će omogućiti objema kompanijama nove ekspertize i poslovne mogućnosti u ovom području.

To za Infobip znači organizaciju vlastite Infobip Shift konferencije, ali i platformu za područje poslovanja kojim će se baviti potpuno novi Developer Experience odjel. Jedna od glavnih zadaća ovog odjela bit će stvaranje najveće globalne developerske konferencije. Održat će seu Hrvatskoj, što će našu zemlju dodatno pozicionirati na IT karti svijeta.

“Moja je vizija oduvijek bila stvoriti najveću globalnu developersku konferenciju. Uz to, želio sam i ojačati hrvatsku povezanost s developerskom scenom u svijetu. S potporom prvog hrvatskog jednoroga koja mi daje neovisnost i slobodu u radu te otvara nove mogućnosti. Ta vizija napokon postaje stvarnost”, rekao je Ivan Burazin.

Infobip ima namjeru perjanicu akvizirane franšize vinuti u nove visine

Pogotovo kad je riječ o produkcijskim standardima, u cilju smanjenja kompleksnost i boljeg iskustva praćenja i sudjelovanja na konferenciji. Akvizicija će ujedno omogućiti širenje Infobip Shift konferencije po cijelom svijetu. Prvo će se organizirati u SAD-u, a potom i u Latinskoj Americi te jugoistočnoj Aziji. To će definitivno značiti transformaciju uspješnog regionalnog igrača u globalnog.

“Infobip je na uzlaznoj putanji brzog širenja u B2D prostor, odnosno Business to Developer zajednicu. Imati na svojoj strani Ivana sa svojim iskustvom kao osnivača B2D SaaS tvrtke Codeanywhere, kao i vodeće regionalne developerske konferencije Shift, snažan je vjetar u leđa”, rekao je Silvio Kutić, izvršni direktor Infobipa.

Novi odjel će se baviti i brojnim internim inicijativama

Njima je cilj osnažiti developere u Infobipu. Kreirat će se edukacije u području pripremanja sadržaja, javnih uloga ili Open Source inicijativa. Time će se osnaživati, zajedno sa širenjem Infobip Shift konferencije i eksternom ekspanzijom prema developerima.

Akvizicija Shifta nastavak je M&A aktivnosti Infobipa. Podsjetimo, vodnjanska IT tvrtka je 2020. godinu zaključila sklapanjem kupoprodajnog ugovora s IT tvrtkom Amdocs o preuzimanju američke tvrtke OpenMarket. To je vodeći B2B pružatelj rješenja za razmjenu mobilnih poruka. Cijela investicija je iznosila približno 300 milijuna američkih dolara u bruto iznosu. Više o Infobipu doznajte na njihovim mrežnim stranicama.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -