infobip & peerless network / ict business / 2021.

Infobip preuzeo američku VoIP tvrtku Peerless Network i ušao na tržište SAD-a

Vodnjanski Infobip, globalna cloud komunikacijska platforma, preuzeo je američku VoIP tvrtku Peerless Network. Zaključenje transakcije očekuje se tijekom 2022. godine, nakon zaprimanja uobičajenih regulatornih odobrenja. Vrijednost akvizicije povjerljiva je informacija, a plaćanje je izvršeno kombinacijom novca i dionica Infobipa. Uprava Peerless Networka, globalnog pružatelja VoIP usluga sa sjedištem u Chicagu, uložiti će dijelove svojih vlasničkih udjela u Peerless Networku u Infobip.

Ovim preuzimanjem Infobip osigurava značajnu prisutnost u segmentu glasovne komunikacije preko interneta na tržištu Sjedinjenih Američkih Država. A klijenti Peerless Networka će na raspolaganju imati mogućnost korištenja široke lepeze Infobipovih CPaaS proizvoda.


Osnovan 2008. godine, Peerless Network s vlastitom voice mrežom nacionalne rasprostranjenosti pouzdani je izbor niza Fortune 500 kompanija. Već više od deset godina tvrtka pruža najagilnija, najisplativija te implementacijski najjednostavnija glasovna rješenja. Također, pruža i vrhunsku korisničku uslugu kako bi se zadovoljile work-from-anywhere potrebe poslovnih subjekata. PN pokriva 93% populacije u SAD-u i ima više od 4500 interkonekcija u 49 američkih država. Uz to, ostvaruje prometom od devet milijardi mjesečnih minuta u preko 200 tržišta. Objedinjena komplementarna rješenja obiju tvrtki moći će obraditi više od 30 milijardi mjesečnih korisničkih interakcija kroz cijeli spektar komunikacijskih kanala u više od 190 zemalja diljem svijeta.

Preuzimanjem ova ICT tvrtka nastavlja započet investicijski ciklus

Podsjetimo, Infobip je preuzeo američku tvrtku OpenMarket krajem 2020. godine u iznosu od približno 300 milijuna američkih dolara. Tvrtka je u prvom kvartalu ove godine zabilježila rast prihoda od 55% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. A to je posljedica kontinuiranog organskog rasta i kontribucije preuzimanja OpenMarketa. Vodnjanska IT kompanija preuzela je ove godine još i hrvatsku Shift franšizu, kao i vodećeg svjetskog pružatelja SMS firewall usluge, irski Anam Technologies.

Dodajmo da je tijekom listopada 2021. godine Infobip osigurao kreditno financiranje u iznosu od 500 milijuna američkih dolara. Financijski savjetnik u transakciji bio je Morgan Stanley, a glavni investitori su, između ostalih, kreditni fondovi pod upravljanjem Ares Management Corporationa i fondovi pod upravljanjem BlackRocka. Novo financiranje svrstava Infobip u ekskluzivnu skupinu renomiranih tehnoloških tvrtki visokog rasta i velike vrijednosti, a koje su koristile sličan oblik financiranja. To je Infobipova druga runda vanjskog financiranja, nakon značajnog strateškog ulaganja društva za kapitalna ulaganja One Equity Partners (OEP) u visini od ukupno 300 milijuna eura iz druge polovice prošle godine. Više o tvrtci Infobip saznajte na mrežnim stranicama na adresi infobip.com.

Video: Go Global with Infobip – Connect with Your Customers Wherever They Are

Tagged