infobip split / 2019.

Infobip otvorio svoj 66. ured – Split dobio “Centar za istraživanje i razvoj”

Jedna od vodećih IT kompanija u Hrvatskoj i regiji, vodnjanski Infobip, u Splitu je otvorio novi ured na adresi Spinčićeva 2B (1. kat). Splitski je ured 66. po redu koji je Infobip otvorio u svijetu i četvrti hrvatski, nakon Vodnjana, Zagreba i Rijeke. U njemu je trenutno zaposleno 18 stručnjaka koji razvijaju visoko tehnološka komunikacijska rješenja, od ukupno više od 2000 zaposlenika diljem svijeta.

Ova IT tvrtka će u narednom periodu postepeno rasti s brojem zaposlenika, a osim softverskih stručnjaka, tvrtka planira zapošljavanja i stručnjaka s digitalnim vještinama kao što su product manageri, dizajneri, sistem inženjeri i drugi.


“Nakon Vodnjana, Rijeke, Zagreba, Sarajeva, Tuzle, indijskog Punea i ruskog St. Petersburga, splitski je ured novi član skupine Infobipovih developerskih HUB-ova. U njima se osmišljavaju i kreiraju naša komunikacijska rješenja. Otvaranje splitskog ureda predstavlja još jedan korak u razvoju kompanije kao centra izvrsnosti inženjerstva koji okuplja najbolje softverske inženjere. Želimo dati priliku stručnjacima, ali i mladim talentima iz Splita i okolice da u ovom centru za istraživanje i razvoj mogu profesionalno rasti. Ali i usavršavati se i razvijati inovativna rješenja koja se koriste diljem svijeta”, poručio je prilikom otvorenja splitskog ureda suosnivač i tehnički direktor Infobipa, Izabel Jelenić.

“Ovdje u Splitu, u našem R&D centru, tim inženjera već pola godine sustavno radi na razvoju proizvoda i rješenja za naše klijente diljem svijeta i njihove korisnike. Jedan od prvih projekata s kojim smo započeli je nova generacija kontakt centra u cloudu i automatizacija njegovih procesa. Do sada smo oformili novi tim čiji je cilj povezati naše proizvode i rješenja s onima vodećih svjetskih digitalnih kompanija poput Googlea i Microsofta“, zaključio je Vedran Vukotić, voditelj Infobipovog splitskog ureda.

Infobip je jedna od vodećih IT kompanija u Hrvatskoj

Tvrtka je krenula kao mala startup kompanija u Vodnjana u Istri. Danas, s više od deset godina iskustva u ICT industriji, globalno zapošljava više od 2000 ljudi. Kroz 66 ureda posluje na šest kontinenata. Razlog ovolikom uspjehu su Infobipova komunikacijska platforma i usluge. A one dpoiru do gotovo 7 milijardi korisnika i stvari u više od 190 zemalja. Ta tehnologija omogućila je “besprijekornu mobilnu komunikaciju poslovnih subjekata sa svojim korisnicima”.

Korisnici mogu na svakom kanalu i uređaju, u svakom trenutku i bez obzira na to u kojem se dijelu svijeta nalaze međusobno komunicirati. Samo u 2018. godini dvije trećine svjetske populacije, odnosno 4.7 milijardi ljudi koristilo je njihove servise i usluge. Tvrtka surađuje i u partnerstvu je s vodećim mobilnim operatorima i tvrtkama koje razvijaju messaging aplikacije. Također, radi sa bankama, e-commerce kompanijama, društvenim mrežama i tehnološkim kompanijama.

Tvrtka je u svijetu prepoznata pa je dobitnik brojnih nagrada za kvalitetu usluga

Infobip surađuje s više od 300.000 klijenata. Među njima su najveće svjetske chat aplikacije poput WhatsAppa, Vibera i Telegrama. Također, posluje s globalno poznatim brendovima, kap što su Virgin Megastore, Strava, Uber, Zendeska, Taxify i mnogim drugima.

Dodajmo da je otvorenju splitskog ureda nazočio i operativni direktor Infobipa Roberto Kutić. Okupljenima su se obratili i Damir Brčić, voditelj projekta ICT županija te Ela Žižić, pročelnica Službe za gospodarstvo, obrtništvo i turizam Grada Splita. Više o Infobipu doznajte na mrežnim stranicama na adresi infobip.com.

Tagged