infobip - pangea kampus - vodnjan, istra, hrvatska - 2020.

Infobip – novi član uprave i direktor za sigurnost informacijskih sustava

Infobip, jedna od vodećih IT kompanija u Hrvatskoj i regiji, dodatno je pojačao svoj tehnički odjel i organizacijsku strukturu. U novog člana Uprave i potpredsjednika za inženjerstvo promoviran je Damir Prusac, dok je na mjesto izvršnog direktora za sigurnost informacijskih sustava (CISO) stigao Andro Galinović.

Damir Prusac pridružio se Infobipu prije dvije godine kao direktor Tehničkog odjela, a u vodnjansku IT tvrtku stigao je s 22 godine iskustva na velikim projektima softverskog i sistemskog razvoja, gradeći velik dio karijere u Ericssonu. Na novoj i istaknutijoj poziciji doprinosit će jačem pozicioniranju Infobipa kao centra izvrsnosti inženjerstva, s fokusom na implementaciju novih procesa i proizvoda za naprednu automatizaciju i digitalizaciju.


“U Infobipu ove godine planiramo zaposliti novih 150 inženjera, što je u skladu s planovima rasta našeg inženjerskog odjela i kompanije na globalnoj razini. Prva polovica ove godine ubrzala je procese digitalizacije kod brojnih tvrtki i naših poslovnih korisnika, što je dovelo do povećanja potražnje za našim komunikacijskim proizvodima. Nastavljamo jačati naš tehnički odjel što je logičan odgovor na ‘nove normalne’ okolnosti koje su nastupile”, rekao je Damir Prusac.

Andro Galinović će na mjestu izvršnog direktora za sigurnost informacijskih sustava biti zadužen za operativnu i poslovnu sigurnost Infobipa. Galinović bilježi više od 15 godina iskustva rada u segmentima informatičke i kibernetičke sigurnosti te u području osiguravanja kontinuiteta poslovanja. U Infobip je stigao iz UniCredit grupe. U Zagrebačkoj banci je, uz CISO poziciju, obnašao i poziciju voditelja kontinuiteta poslovanja. Također, predsjednik je ISACA Croatia Chaptera, Udruge za reviziju i kontrolu informacijskog sustava.

Infobip se konstantno pojačava kvalitetnim stručnjacima

Podsjetimo, ranije ove godine Infobipu se priključila i Aurora Volarević, izvršna direktorica za reviziju. Ona je ranije bila dio globalnog revizorskog menadžment tima Deutsche Telekoma. Tamo je vodila Odjel internih kontrola, revizije i rizika za HT Grupu i Crnogorski Telekom.

“Informacijska sigurnost jedan je od top prioriteta i strateška odrednica Infobipa u periodu koji je pred nama. Nastavit ćemo ulagati znatne resurse i dodatno jačati sigurnost naših sustava, zaštitu privatnosti i osobnih podataka naših zaposlenika i klijenata, budući da se danas u svijetu bilježi sve veća sofisticiranost i broj kibernetičkih napada”, poručio je Andro Galinović. Njegov dolazak predstavlja korak prema jačanju segmenta informacijske sigurnosti vodnjanske IT tvrtke.

O Infobipu

Infobip danas, s gotovo 15 godina iskustva u IT sektoru, globalno zapošljava više od 2100 ljudi te kroz 67 ureda posluje na šest kontinenata. Samo u 2018. godini dvije trećine svjetske populacije, odnosno 4.7 milijardi ljudi, koristilo je Infobipove servise i usluge. Tvrtka surađuje i u partnerstvu je s vodećim mobilnim operatorima, kompanijama koje razvijaju messaging aplikacije. Tu su poslovi sa bankama, e-commerce kompanijama, društvenim mrežama i tehnološkim kompanijama.

Infobip surađuje s više od 300 000 klijenata. Izdvojit ćemo najveće svjetske chat aplikacije poput WhatsAppa, Vibera, Telegrama, ali i globalno poznate brendove poput Virgin Megastore, Strave, Ubera, Zendeska, Burger Kinga i mnogim drugima. Više o Infobipu doznajte na Wikipediji.

Tagged

1 thought on “Infobip – novi član uprave i direktor za sigurnost informacijskih sustava

Comments are closed.